Languages

Împreună clădim cultura caritativă - cutii de pantofi de la Gedeon Richter

• 12 Decembrie 2017 - 12 Decembrie 2017
    0 comentarii

A avut loc a doua ediţie a acţiunii Christmas Box, în cadrul căreia angajaţii şi conducerea firmei Gedeon Richter Romania s-au alăturat la acţiunea populară de donare ShoeBox – cutie de pantofi.

În 2017, angajaţii firmei Gedeon Richter au pregătit 150 de pachete-cadouri care vor fi distribuite între copii nevoiaşi în cadrul serviciului de asistenţă familială şi programului de integrare pentru romi în judeţul Mureş. Văzând entuziasmul colegilor, conducerea s-a alăturat achiziționând dulciuri şi produse de igienă personală.

Am ridicat cadourile pe 11 decembrie de la fabrica de medicamente din Tîrgu-Mureș. Dana Chelărescu, directoarea firmei Gedeon Richter Romania ne-a primit cu cuvinte calde: Poate sunt şi alte nevoi pe care nu le putem satisface, dar sperăm ca totuşi să aducem un zâmbet pe faţa acestor copii. Separarea între săraci şi restul lumii e foarte mare. Ajungem să izolăm săracii şi nu-i în regulă. Dacă nu facem noi un pas către ei, singur cum să se scoată de acolo? N-au cum. Şi de multe ori nici nu ştim prin ce trec semeni de-ai noştri. De aceea m-aş bucura să ştiu că se face un pas nu doar prin ajutor material, ci să fim alături şi la împărtăşirea bucuriilor.

Ludescher László, directorul departamentului Asistență Socială (filiala Organizației Caritas Alba Iulia) a atras atenția pe faptul că venim deja acasă la Gedeon Richter, având un parteneriat de succes de mai mulți ani, prin care colaborăm pe toată perioada anului.

Mergem spre o normalitate prin faptul că oamenii de aici, din comunitatea locală să aibă o responsabilitate socială către copiii nevoiaşi. Din păcate, ei sunt foarte mulţi, mai ales în mediul rural. Conform statisticilor recente, aproape 50% din copii din mediul rural sunt în risc de sărăcie, foarte mulţi dintre ei trăiesc în sărăcie foarte mare, pentru ei aceste cadouri sunt foarte binevenite. Acesta este viitorul către care trebuie să ne îndreptăm: ajutorarea copiilor, a comunităţilor locale trebuie făcută din ţară şi nu din afara ţării. Împreună putem să clădim, prin asemenea acţiuni, cultura caritativă, care ar trebui să existe în ţară.

Zayzon Zsuzsanna, responsabil în Relații Publice la Gedeon Richter Romania a atras atenția pe faptul că pe cutii se regăsesc desene foarte frumoase care inspiră acel sentiment cu care au participat colegii Richter la formarea acestor pachete. Desenele sunt ale copiilor colegilor care au dorit să transmită ceva copiilor care vor primi aceste cadouri.

Angajații Richter au primit o invitație să participe la distribuirea pachetelor în săptămânile următoare.

Suntem foarte recunoscători pentru colaborare, pentru entuziasm și pentru cadouri. Să aveți sărbători fericite!

(Márton Kinga Izabella)

Galerie