Parteneriat între Consiuliul Județean Mureș și Caritas - Caritas Alba Iulia

Parteneriat între Consiuliul Județean Mureș și Caritas

• 31 Octombrie 2018 - 6 Decembrie 2018
    0 comentarii

În 2018 mai multe programe ale Organizației Caritas Alba Iulia au fost sprijinite de Consiliul Județean Mureș, cum ar fi Îngrijirea la Domiciliu, Programul de Asistență Familială și Voluntariatul.

Cea mai mare sumă, adică 120.000 de lei a fost acordată de Consiliul Județean Mureș Serviciului de Îngrijire la Domiciliu a Organizației Caritas Alba Iulia pe perioada a cinci luni între iulie și noiembrie, pentru a susține activitatea de asistență medicală. Serviciul oferă asistență medicală și îngrijire de bază pentru aproape 800 de persoane pe teritoriul a 24 de consilii locale din județ, precum și asistență socială în gospodăriile celor care au nevoie.

Programul de Asistență Familială oferă servicii diferitelor categorii de vârstă în mai multe localități ale județului Mureș. În cadrul programului se află centrele de zi pentru copii de la Bălăușeri, Fântănele, Sângeorgiu de Pădure și Trei Sate la care, pentru buna funcționare, Consiliul a contribuit cu 47.000 de lei în perioada iunie-decembrie 2018. În aceste centre 100 de copii participă la activități individuale și de grup, terapii sociale, profesionale, programe de prevenire și incluziune.

Consiliului Județean Mureș a sprijinit cu 8.000 de lei promovarea mișcării Young Caritas, un program de voluntariat pentru tinerii din județi între vârsta de 15-35 de ani. Activitățile din cadrul programului vizează educarea și diseminarea spiritului de voluntariat în cadrul tinerilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

0 Comentarii