Languages

Și noi vrem să învățăm!

• 2 Octombrie 2017
    0 comentarii

Asociația “Caritas - Asistență Socială” – Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii Sf. Varvara, cu sediul în Petroșani, str. E. Văcărescu, nr. 12, jud. Hunedoara a derulat campania: ”Și noi vrem să învățăm!”, în perioada 11-25 septembrie 2017 și dorește să mulțumească tuturor celor care s-au alăturat campaniei.

Zeci de copii și adolescenți din Valea Jiului abandonează școala. Unii încearcă să muncească, alții sunt încă dependenți de familiile lor care nu își permit financiar să îi trimită la școală. Săracia, ca efect a lipsei de măsuri sociale eficiente, afectează tot mai multe comunități din țara noastră. Asociația Caritas încearcă să rezolve această problemă printr-un program de prevenție, care oferă educație, șansa la școlarizare și oportunități de dezvoltare.

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an Asociația Caritas Petroșani, odată cu începerea anului școlar, să desfășoare o campanie de strângere de rechizite pentru ajutorarea copiilor aflați în nevoie.  Campania este un eveniment major în viața Organizației de 5 ani.

Anul acesta s-au strâns donații bănești, la nivel local, în cuantum de 1852 de lei pentru sprijinirea elevilor din Petroșani (137), Petrila (4), Vulcan (20) și Câmpul lui Neag (11) ca să nu abandoneze școala.

Comunitatea din Petroșani și-a arătat de mai multe ori solidaritatea față de cei nevoiași. Așa s-a întâmplat și la a V-a ediție a campaniei ”Și noi vrem să învățăm”,  ocazie cu care au fost donate rechizite în valoare de 1793 lei.

Cu sprijinul cetățenilor am reușit să oferim rechizite unui număr de 172 de copii, elevi de ciclu primar și gimnazial, în funcție de necesarul fiecăruia (cei mai nevoiași au primit ghiozdane complet echipate, iar ceilalți au primit parte din necesarul solicitat la început de an școlar).

Mulțumim partenerilor noștri Baril Forte (Dărănești, Livezeni), Diverta  (Magazinul Jiul Shopping Center) și Librăria Școlarului (fosta Ion Creangă) pentru că au oferit clienților lor ocazia de a face fapte bune și au pus la dispoziție locațiile lor. Donațiile sunt adresate și ajută copiii defavorizaţi din Valea Jiului să aibă acces la educație.

(Comunicat de presă)

LĂSAȚI UN COMENTARIU