Languages

SWIMATHON din nou!

• 17 Aprilie 2018 - 25 Iunie 2018
    0 comentarii

La evenimentul de strângere de fonduri Swimathon poţi sprijini două proiecte Caritas. Să facem valuri împreună!

Evenimentul Swimathon oferă cadru sub formă de concurs de înot pentru realizarea diferitelor idei în favoarea comunităţii. Scopul este de a mobiliza acei oameni care doresc să se implice în viaţa comunităţii. Anul acesta participăm în concurs pentru a treia dată, evenimentul va avea loc pe 10 iunie la bazinul olimpic din Complexul Weekend.

1. Șamu răsplătește!

Organizarea unor târguri pentru copii aflați în dificultate din Sîngeorgiu de Mureș și Cotuș.

Târgul lui Șamu face parte dintr-un proces mai lung: cu ocazia activităților zilnice de corepetare în cadrul Centrelor de Zi de Integrare şi Reintegrare, pentru un exercițiu rezolvat corect sau pentru comportament exemplar, copii vor primi câte un jeton care va fi mai târziu metoda de plată oficială a târgului.

Copiii vor avea posibilitatea să achiziționeze produsele aflate la târg cu jetoanele menționate, preţul obiectelor fiind exprimat în jetoane. Fiecare copil va putea cumpăra produse doar în valoarea jetoanelor acumulate anterior. Produsele disponibile vor fi: rechizite școlare (creioane, caiete, cărți pentru copii, caiete de exerciții), jucării (ursuleți de pluș) și produse de igienă.

100% din suma strânsă la Swimathon va fi cheltuită pe achiziționarea materialelor târgului.

2. Prima tabără pentru copii aflaţi în dificultate

În cadrul Programului de Asistenţă Familială oferim diferite servicii copiilor şi familiilor aflaţi în dificultate. Beneficiarii noştri sunt în majoritate copii cu vârsta între 7-13 ani, aflaţi în situaţie de dificultate din diferite localităţi şi comune din judeţul Mureş: Sângeorgiu Pădure, Fântânele, Bălăuşeri, Ghindari, Sîngeorgiu de Mureş etc. Aceştia beneficiază  de servicii sociale, precum şi de servicii cu caracter psiho-socio-educativ, prin care se urmăreşte creşterea calităţii vieţii, prevenirea marginalizării sociale şi menținerea integrităţii individuale şi sociale.

Prin acest proiect, copii și familiile lor vor fi scutiți de toate cheltuielile legate de transport, cazare, masă etc.

Cum poţi să te implici?

Poţi sprijini proiectele noastre ca persoană fizică sau printr-o companie:
    - Cu sumă fixă – minim 20 de lei
    - Cu anumită sumă după înotarea fiecărui lungimi de piscine – min. 1 lei/lungime de piscină

DONARE >>>

Persoane de contact:

Prima tabără pentru copii aflaţi în dificultate: Cosma István - 0734-888.421, istvan.cosma@caritas-ab.ro
    Şamu răsplăteşte!: Tilinger Mónika - 0735-735.193, monika.tilinger@caritas-ab.ro

Swimatonul este realizat de Fundaţia Comunitară Mureş.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

0 Comentarii