Languages

Search form

  Programe de integrare pentru rromi

 • 0 comentarii

  Scopul programului este creşterea incluziunii sociale şi dezvoltarea relaţiilor interculturale, respectiv îmbunătăţirea situaţiei comunităţilor de romi din comuna Sângeorgiu de Mureş prin elaborarea strategiei şi planului de acţiune; asigurarea egalităţii de şanse şi sporirea accesului la educaţie pentru copiii cu risc de abandon școlar (în special de etnie romă) și părinților acestora, prin măsuri educaționale locale integrate, care vor contribui la creșterea calității educației și performanței școlare. 

   

  Contact

  Persoană de contact: 
  Korodi Orsolya
  Telefon: 
  0724-322.909
  Adresa de e-mail:  

  0 comentarii
  Activităţi educative şi de integrare pentru copii proveniţi din familii în dificultate

  În Sîngeorgiu de Mureş şi Cotuş, în cadrul unui centru de zi de cinci ani sunt programe de integrare pentru copii proveniţi din familii aflaţi în dificultate. Despre program, activităţi şi copii am discutat cu Korodi-Szász Orsolya, coordonatorul centrului.​

   

  Care este profesia ta şi de când eşti la Caritas? De ce ai ales această profesie?

  Locație: Marosszentgyörgy
  19 Decembrie 2017 - 19 Decembrie 2017
  0 comentarii

  Primăria Sîngeorgiu de Mureș în parteneriat cu Asociația Divers, Asociația ”Caritas - Asistență Socială” Filiala Organizației Caritas Alba Iulia și Școala Gimnazială ”Sfântu Gheorghe” a lansat în data de 7 noiembrie 2017 la Primăria Sîngeorgiu de Mureș proiectul „O șansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureș”.

  24 August 2017 - 11 Septembrie 2017
  0 comentarii

  În Grădinița de vară a lui Șamu au participat 47 de copii din localitățile Cotuș și Sângeorgiu de Mureș.

  Locație: Sîngeorgiu de Mureş
  5 Aprilie 2017 - 8 Aprilie 2017
  0 comentarii

  Programul de integrare socială a Organizaţiei Caritas Alba Iulia organizează pentru a doua oară Ziua Romilor la Sîngeorgiu de Mureş. Evenimentul va avea loc în 7 aprilie 2017, de la ora 16:00 în Cămin Cultural (Sîngeorgiu de Mureş, str. Tofalău nr. 27).

  28 Octombrie 2016 - 1 Noiembrie 2016
  0 comentarii

  În cadrul programului Hand in Hand 14 elevi sîngeorzeni au participat la un curs de educație rutieră pe bicicletă.

  4 August 2016
  0 comentarii
  S-a terminat grădiniţa de vară a celor harnici

  Şi-a închis porţile Grădiniţa de vară a lui Şamu din localităţile Sîngeorgiu de Mureş şi Cotuş.

  28 Iunie 2016
  0 comentarii
  A sosit ultima zi de şcoală...

  A sosit ultima zi de şcoală când elevii, cu feţe zâmbitoare îşi iau rămas bun de la învăţătorii lor. Elevii din programul Şcoală după şcoală din proiectul Hand in hand al Organizaţiei Caritas Alba-Iulia se pregătesc de vacanţă. Obiectivul programului a fost facilitarea integrării sociale şi să previnerea abandonului şcolar între copii din Sîngeorgiu de Mureş şi Cotuş.

  2 Iunie 2016 - 2 Iunie 2016
  0 comentarii
  Samu vă doreşte la mulţi ani de ziua copiilor!

  În fiecare an de 1 iunie nu temele ocupă primul loc, exerciţiile de matematică şi de gramatică sunt înlocuite cu jocuri distractive şi cu o atmosferă festivă.

  13 Aprilie 2016 - 13 Aprilie 2016
  0 comentarii

  În cadrul programului Realizează din proiectul Hand in Hand, la data de 9 aprilie am plantat puieţi în Sîngeorgiu de Mureş cu ajutorul voluntarilor. În Realizează au participat un grup de voluntari Caritas, localnicii, primăria comunei, cercetaşii localnici şi tinerii de la Tini Tea Est.
  Prin organizarea programului am avut scopul de a implica localnicii şi atragerea atenţiei asupra mediului, totodată încurajarea lor să participe activ la îmbunătăţirea mediului înconjurător.

  Pages