Languages

Search form

  Îngrijirea vârstnicilor

 • 21 Noiembrie 2019 - 3 Decembrie 2019
  comentarii

  În mișcare și la bătrânețe?

  4 Octombrie 2018 - 10 Octombrie 2018
  comentarii

  În data de întâi octombrie anul curent, Centrul de Zi pentru Vârstnici „Maica Tereza” a organizat pentru a 14-a dată festivitatea legată de Ziua Internaţională a Vârstnicilor în casa Deus Providebit.

  Pe lângă vârstnicii care sunt clienţii centrului de zi, au mai participat şi alţi vârstnici. Sala decorată în nuanţe de toamnă era plină.

  25 Septembrie 2018 - 11 Octombrie 2018
  comentarii

  În culturile vechi, bătrânii nu erau onorați fiindcă au fi meritat-o cu "viața lor ostenitoare", nici pentru anticiparea sănătoasă că "voi fi o dată şi eu bătrân și ce bine va fi dacă nu voi fi aruncat afară", ci pentru că sufletul era și mai sensibil, spiritul era mai deschis, iar bătrânul, cu o experiență extraordinară de viață, prezenta valori atractive și de dorit pentru tineri. (...) Bătrânul în acel timp nu era o povară, ci o valoare neprețuită: nu s-au uitat la trupul lui mormăit, ci la cel care trăiește în el!  (Müller Péter)

  23 Iulie 2018
  comentarii

  Centrul Rezidenţial „Casa Providenţei” din Valea Izvoarelor şi-a sărbătorit a patra zi de naştere.

  Locație: Zabola
  2 Octombrie 2017 - 2 Octombrie 2017
  comentarii

  Colegii Caritas au sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice la Zăbala la data de 1 octombrie, într-o duminică de toamnă plină cu soare, cu mai mult de 250 invitați vârstnici.

  28 Septembrie 2017 - 12 Octombrie 2017
  comentarii

  1 octombrie, ziua internaţională a persoanelor vârstnice este o iniţiativă nobilă realizată în întreaga lume, zi în care copii, tinerii şi adulţii îi felicită, îi urează sănătate şi fericire rudelor şi cunoştinţelor de vârsta a treia.

  comentarii
  Pisica, medicament în căminele de bătrâni
  Locație: Valea Izvoarelor, Gheorheni
  3 Decembrie 2016
  comentarii

  Despre terapia asistată de animale și rolul unei pisici în căminul de bătrâni am vorbit cu Szigyártó Adrienn, psihologul organizației Caritas Alba Iulia.

  16 Noiembrie 2016 - 27 Noiembrie 2016
  comentarii

  În duminica de 27 noiembrie va avea loc colecta Sfânta Elisabeta, în acest an puteți oferi donații pentru îngrijirea vârstnicilor şi a bolnavilor. Anul trecut s-au strâns în total 191.692 de lei pentru a ajuta copii defavorizați. Dumnezeul să Vă răsplătească!

  4 Noiembrie 2016 - 4 Noiembrie 2016
  comentarii

  În luna noiembrie fiecare persoană se grăbeşte în cimitir să aşeze flori şi candele pe mormintele rudelor şi prietenilor, amintirea cărora le păstrează în inima lor.

  Pages