Languages

Search form

Un milion de stele, din nou cu succes

• 14 Octombrie 2017 - 17 Octombrie 2017
    0 comentarii

Au participat mai mult de 4.700 de persoane şi până acum au donat 40.686 de lei. Mulţumim!

Miercurea Ciuc

483 de participanţi au donat 4416 de lei pentru nevoiaşi cu ocazia acţiunii Un milion de stele pentru nevoiaşi.

Demeter Zsuzsa, reprezentant a Organizaţiei Caritas - Asistenţă Socială, i-a urat bun-venit tuturor participanţilor, apoi părintele Tódor Attila a binecuvântat colecta. Publicul a putut viziona spectacolul trupei de dans Vadrózsa din Sâncrăieni, după care a urmat concertul kvartetului Csík Klarinét în redarea elevilor Liceului de Artă Nagy István şi a profesorului lor. Voluntarii Caritas au recitat câteva poezii în timp ce au apărut tot mai multe lumânări în piaţă.

La sfârşitul evenimentului, conform tradiţiilor de trei ani, am putut viziona spectacolul jonglerului cu foc Török Csongor, între timp a cântat la chitară Zengerling Vanessa, voluntara organizaţiei.

Voluntarii entuziasmaţi Caritas au oferit ajutor enorm în organizarea şi ducerea la bun sfârşit a evenimentului. Le mulţumim lor şi colegilor Caritas, dar totodată şi restaurantului Taverna şi lui Zólya Zsolt pentru ajutor în realizarea evenimentului.

(Bedő Krisztina)

Gheorgheni

Cerul a fost destul de noros şi aproape a şi plouat, dar la sfârşit a trebuit să ne înfruntăm doar cu vântul care ne-a stins lumânările. Din fericire, voluntarii şi copii nu s-au epuizat încercând să le aprindă din nou. La început am putut asculta un duet chitară de la elevii gimnaziului Salamon Ernő şi un recital de la eleva clasei a X-a din Liceul Tehnic Fogarasy Mihály. Când s-a făcut întuneric, elevii şcolii Fogarasy ne-au întâmpinat cu un flashmob cu sparkleri, astfel simbolizând stelele.

(Tatár Előd)

Cristuru Secuiesc

S-au strâns 2769 de lei, am aprins 480 de lumânări, au donat 250 de persoane. Fodor Anita i-a urat bun-venit publicului, părintele Kovács Péter a binecuvântat lumânările şi ne-am rugat împreună.

De atmosfera plăcută s-au ocupat elevii din clasa a XI-a B a liceului Berde Mózes XI.B şi orchestra Lelkes Zenekar.

(Fodor Anita)

Sîngeorgiu de Mureș

Evenimentul Un milion de stele pentru nevoiaşi din Piața Sfântu Gheorghe a înfrumusețat vinerea obișnuită a sângeorzenilor. În Sîngeorgiu de Mureș a devenit deja o tradiție acest eveniment din octombrie la care localnicii s-au alăturat cu drag. Iluminatul ambiental a fost asigurat de cele 230 de lumânări aprinse de donatori. În acest an suma donațiilor a fost de 1614,65 ron. La faţa locului a fost prezent și domnul primar Sófalvi Szabolcs care a îndemnat participanții să susțină această cauză. Preoții Baricz Lajos și Roată Gigel s-au adresat celor prezenți, printre altele și cu următorul mesaj: ”să fim îngerii păzitori unii altora și să nu încetăm de a face binele, căci vom secera la timpul său dacă nu ne vom lenevi!”

(Tilinger Mónika)

Petroşani

Suma strânsă: 2603 lei de la paroximativ 300 de persoane.
    Vorbitori: primarul Tiberiu Iacob Ridzi şi preotul capelan Alexandru Ruști. Părerea unui donator: ”Văd foarte multă veselie anul acesta, mult mai mulți copii decât în anii precedenți. Spun asta pentru că obișnuiesc să vin în fiecare an, mă bucur că reușiți să aduceți oamenii aproape și de cei nevoiași. E o zi de toamnă superbă, iar spectacolul de teatru în aer liber este cel mai frumos eveniment din ultima perioadă în viața orașului nostru.” Ina B.

Moment artistic: orele 17.00 – 17.50, piesa de teatru ”Muzicanții din Bremen”, pusă în scenă de trupa teatrului I.D.Sîrbu Petroșani, în aer liber (oferită în mod gratuit prin bunăvoința d-lui director Cosmin Rădescu).

(Ramona Bulzan)

Tîrgu Mureş

750 de persoane au donat 7817 de lei. Deşi am deschis evenimentul cu vânt şi picuri de ploaie, acestea nu i-au speriat pe oamenii binevoitori să participe la Piaţa Teatrului. Ludescher László, director Caritas - Asistenţă Socială, în discursul lui a accentuat: scopul nostru este de a ajuta cât mai multe persoane care trăiesc în condiţii precare să uite de problemele legate de procurarea mâncării necesare.

Boros Emese, Asztalos Zsolt şi Fülöp Csongor ne-a încântat cu un concert caritativ, iar la sfârşit am rulat noul filmuleţ Caritas.

(Márton Kinga Izabella)

Odorheiu Secuiesc

Deja la ora cinci s-au adunat oamenii, unii întrebându-se oare la ce se pregătesc cei cu geacă roşie. Alţii au ştiut că se vor aprinde luminile solidarităţii. O fetiţă după ce ne-a întrebat ce se va întâmpla aici, ne-a răspuns că se duce acasă şi se va întoarce cu întreaga familie.

După deschiderea evenimentului de către colega Leskó Barbara, lumânările au fost binecuvântate de preoţi catolici, reformaţi şi unitarian.

Mulţumim tuturor care ne-au fost alături în ciuda vremii rele.

(Pápay Kamilla)

Vremea rece de toamnă din fericire nu i-a ţinut acasă pe donatori şi nu i-a împiedicat să-şi exprime solidaritatea faţă de semenii noştri în nevoie. Mulţumim!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

0 Comentarii