Languages

Ziua romilor la Cotuş

• 6 Aprilie 2018 - 6 Aprilie 2018
    0 comentarii

În data de 5 aprilie în cadrul proiectului O şansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureş comunitatea din Cotuş a sărbătorit Ziua internaţională a romilor.

Desfăşurat într-o atmosferă plăcută, la evenimentul comunitar organizat de Primăria Sîngeorgiu de Mureș în parteneriat cu Asociația Divers, Caritas Alba Iulia și Școala Gimnazială ”Sfântu Gheorghe”, în căminul cultural s-a proiectat un film despre originile și obiceiurile romilor, au fost prezentate romi celebri, iar grupurile locale au interpretat cântece şi dansuri tradiţionale.

- Este important să ne ascultăm reciproc, să ne cunoaştem unii pe alţii mai bine, să participăm la sărbătorile celuilalt, deoarece se poate dezvolta o relație mai puternică de încredere între diferitele naționalități, iar această încredere poate duce la o mai ușoară integrare și adaptare în comunitate. Aceasta însemnând un pas înainte pentru toți locuitorii - a spus Sófalvi Szabolcs, primarul comunei - Cu prejudecăți și excluziuni vom crește doar diferențele dintre noi.

Scopul proiectului lansat în 2017 este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din cele 4 comunități marginalizate din comuna Sîngeorgiu de Mureș. Principalele măsuri de integrare sunt prin intermediul intervențiilor în domeniul educației, ocupării forței de muncă, furnizării de servicii medico-sociale și sociale, îmbunatățirii condițiilor de locuit, acordării de asistență juridică și combaterea discriminării și promovării multiculturalismului. Asociația Caritas în proiect şi-a asumat educarea a 300 de copii prin programe integrate de tip Școală după școală și o serie de alte activități educative.

References

Galerie