20% tiszta szívvel

Rendelkezzen jövedelem-, illetve profitadójának 20 százalékával

A Pénzügyi Adótörvény (Codul Fiscal) szerint a cégek, vállalatok az állam felé fizetendő jövedelem vagy profitadójuk 20 százalékát felajánlhatják egy szociális ügy támogatására. Ez a szponzorálás leírható az adóból, és nem jár semmilyen egyéb költséggel a cégek számára. Rendelkezzen ezen összeg sorsáról! Ezáltal a Gyulafehérvári Caritasszal együtt segíthet:

  • a hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeken, a fogyatékkal élőkön, közösségeinken – ha kitölti ezt a szerződést;
  • az elfeledett, házhoz vagy ágyhoz kötött időseken és a betegeken – ha ezt a szerződést tölti ki.

Első lépésben válassza ki, akin segíteni szeretne, majd töltse ki két példányban az ide vonatkozó szponzorszerződést a cégadatokkal és a jövedelem/profitadó 20 százalékának megfelelő összeggel, végül pedig küldje el nekünk aláírásra [email protected] e-mail címre. Második lépésben utalja át az összeget a szerződésben szereplő számlaszámra.

  • A Szponzorálási Törvény (Legea Sponsorizării 32/1994) és a Pénzügyi Adótörvény (Codul Fiscal 227/2015), az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel együtt lehetővé teszi, hogy a jövedelem-, illetve profitadót fizető vállalkozások költségmentesen fektessenek be a társadalom fejlesztésébe. A vállalkozás és a Caritas között létrejött egyszerű szponzorszerződés révén az adójának 80%-át az állam, 20%-át pedig a civil szervezet kapja.
  • Bármely cég, vállalkozás segítheti annak a közösségnek a fejlesztését, amelynek része. A jövedelm-, illetve a profitadónak a Caritashoz való átirányításával a vállalkozások hátrányos helyzetű gyermekek, fogyatékkal élők, idősek, betegek szociális és egészségügyi ellátórendszerébe fektetnek. Nem lehet közömbös számukra sem, hogy mennyire életképes és egészséges az a társadalom, amelyben élnek, működnek.
  • Az átláthatóság, transzparencia szervezetünk alapelve. A Gyulafehérvári Caritas jogi személyei a hatályos jogszabályoknak megfelelően akkreditált, licensszel rendelkező szociális és egészségügyi szolgáltatásokat nyújtanak, az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) nyilvántartásában szerepelnek – ellenőrizhető az 1213139, illetve a 15070152 adószámok megadásával.

Köszönjük, hogy mellettünk állnak!

További információk: 0756 560 752, [email protected]