5. Önkéntes Gála

 2015-ben hármas ünnep volt:

  • a Gyulafehérvári Caritas 25 éves születésnapja, 
  • a szervezet intézményes önkéntes hálózata 5 éves,
  • 5. alkalommal szerveztük meg az Önkéntes Gálát
Az idén a gála a „Young Caritas – Teremts jövőt!” című projekt keretében került megszervezésre, 2015. november 21-én a csíkszeredai „Magic Moments” rendezvényteremben. A „Young Caritas – Teremts jövőt!” projekt célja a fiatalok aktív felelősségvállalásának és közösségi életbe való bekapcsolódásának elősegítése, kreatív és hatékony módszerek révén, biztosítva a tevékenységekhez szükséges intézményi hátteret.
Egy meglepetéssel is készültünk: a gála napjától működésbe léptettük az önkénteseink számára létrehozott új weboldalt a www.youngcaritas.ro-t. Ez az oldal a többi európai Young Caritas oldalhoz hasonlóan önkéntesekről és önkéntességről, élményekről, tapasztalatokról, programokról, ötletekről szól önkénteseknek és érdeklődőknek. Szeretnénk, ha az oldal által közelebb kerülnének egymáshoz azok a fiatalok, akik más településen/megyében, de ugyanazt a karitatív munkát végzik, ugyanakkor élményeiket megosztva talán újabb önkénteseket ösztönöznek arra, hogy kipróbálják magukat. 
Ezúton is köszönjük önkénteseinknek a szeretetszolgálatban végzett önkéntes munkájukat, gondoskodásukat, bajbajutott felebarátaink iránti törődésüket, elköteleződésüket; munkatársainknak köszönjük, hogy nyitottak az önkéntesekkel való közös munkára és támogatják programunk tevékenységeit; támogatóinknak köszönjük, hogy hozzájárulnak az önkéntes tevékenységek fejlesztéséhez és lehetővé teszik számunkra, hogy elismerjük az önkéntesek közösségért végzett munkáját! Köszönjük, hogy együtt többet tehetünk! 
 
 
 
Az EGT 2009-2014 közötti időszakra vonatkozó támogatásából finanszírozott projekt, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül.
Az EGT és a Norvég támogatásokkal kapcsolatos hivatalos információk megtalálhatók a www.eeagrants.orghonlapon.
Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az EGT 2009-2014 hivatalos álláspontját. Minden felelősség az oldal tulajdonosát terheli, ami a megjelenő adatok igazságtartalmát és helyességét illeti.