A Biztos kezdet remetei születésnaposai

Születésnapi ünneplésre került sor január 29-én a gyergyóremetei Biztos kezdet ház központjában. Azon gyerekek számára szerveztünk összejövetelt, akiknek cseperedését születésüktől kezdve végigkísérte a központ, és mostanra már betöltötték első életévüket.

Újdonság volt ez a központ munkatársai számára is, hiszen ez volt az első olyan csoport, akik már kisbabakortól bejártak, és velük indíthattuk el az első baba-mama foglalkozást. Ennek keretén belül a mozgásfejlesztés, az anya-gyerek kötődés erősítése, egészségügyi problémákra vonatkozó tanácsadás és a kisbabakori fejlődés segítése volt az elsődleges szempont, amelyhez kilenc anyuka csatlakozott 3-4 hónapos gyermekükkel.

Az eseményen személyre szabott emléklapok készültek, a kisgyerekek szabadon játszhattak és alkalomhoz illő zenével, énekkel köszöntöttük a jelenlevőket, valamint tortázással egybekötött rövid beszélgetéssel emlékeztünk a megélt közös élményekre.

Azóta már egy újabb babacsoport is elindult a központban, számukra hasonló eseményt az őszi időszakban szervezünk. Addig is örömmel fogadjuk a mostanra már totyogó kicsiket az egy korosztállyal nagyobb csoportunkba, ahol mondókázással, mozgásos gyakorlatokkal és közös játékkal járulunk hozzá a finommotorikus, kreatív, mozgásos, térorientációs, koncentrációs, kommunikációs, szem-kézkoordinációs, társas és egyéb készségeik fejlődéséhez.

Borsos Ágota pszichológus