A Caritas a Forbes toplista élén

Immár második éve készíti el a Forbes Románia a filantróp szervezetek toplistáját három kategóriában.

E három kategória: alapítványok (civil szerveződések), nagy cégek, kis- és közepes vállalatok. Az első kategóriában az első három helyet a következő szervezetek kapták: Caritas (12,97 millió eurós költségvetéssel a 2009. évben), Dinu Patriciu Alapítvány (5,4 millió euró) és a World Vision Alapítvány (5,1 millió euró). A nagy cégeknél a Petrom foglalja el az első helyet (2,9 millió euró), második helyen a BRD (2,18 millió euró), míg ezt követi a Rompetrol (1,3 millió).

Filantrópia a románok körében címmel zajlott beszélgetés követhető az Adevarul.ro portálon, amelynek résztvevői között volt Doina Crângaşu, a Romániai Caritas Konföderáció ügyvezető igazgatója is.

A közép- és kisvállalkozások csoportjában az MB Telecom, Mircea Tudor milliárdos cége volt az első 271.600 euróval, majd az Eurial Invest 225.546 euróval és az Agricola International Bacău 194.000 eurós költségvetéssel, ami a szociális programokat illeti. A Forbes magazin kritériumai között elsősorban a költségvetés átláthatósága (közétett és leellenőrizhető adatok alapján), az alapok rendeltetése és forrása szerepeltek. (forrás: Adevarul.ro)