A Caritas Vidékfejlesztés folytatja képzéssorozatát

A Caritas Vidékfejlesztés folytatja képzéssorozatát

Az áprilisi nagyszabású képzéssorozatunk kiegészítéseként, újabb tanfolyamokat tartunk május végén, június elején.

A tavaszi képzéssorozatunk nagy sikerrel bírt, a rengeteg pozitív visszajelzés ad erőt, biztatást, hogy tovább folytassuk az elkezdett munkát, újabb kaput nyissunk meg a gazdák számára, ami a külföldi, jól bevált svájci módszereket illeti.

Április végén két elismert svájci mestertől megtanulhatták a székely gazdák a fejőgépek helyes, megfelelő tisztítását, a sajtkészítés fortélyait, az istálló és szarvasmarha higiéniai előírásait, nem utolsó sorban a körömpucolás fortélyát. Most, újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Tudjuk, hogy pontosan mikor kell kaszálni, úgymond „szénát csinálni”? Öregapáink bölcs mondata juthat eszünkbe, „akkor mikor nem ess”. Igazuk is van. Azonban ez nem ilyen egyszerű. Május végén, június elején van a takarmányokban a legnagyobb tápérték, rostokban ebben az időszakban a leggazdagabbak, a megfelelő szárítással számszerűsíthetően megnövekszik a szarvasmarhák által leadott tejmennyiség, a húsmarhák esetében is minőségi javulás tudható be. Ezekre az apró fortélyokra, a takarmány szárításának módjára, a gazdaságos termény betakarítására kaphatunk betekintést, május 31-től.

A két svájci partnerünk személye, sokéves tapasztalata garancia arra, hogy érdemes lesz kilátogatni a képzésekre, megfelelő módon élezni, olajozni az eszközöket, annak érdekében, hogy állataink a legjobb minőségű takarmányban részesüljenek.

Érdeklődni, jelentkezni a 0730-015 195 telefonszámon illetve [email protected] e-mail címen lehet.

Mindenkit szeretettel vár a Caritas Vidékfejlesztés csapata!