A családom napja a Caritas közreműködésével

A Gyulafehérvári Caritas több mint 350 személynek szervezett családnapot az elmúlt hetekben. Két héttel ezelőtt Máréfalván és Székelyudvarhelyen örvendeztették meg a lelkes családokat, most hétvégén pedig Oroszhegyen és Zetelakán.

Azokban a családokban, ahol szeretet és együttérzés fűzi össze az embereket, a gyerekek sokkal sikeresebbek és boldogabbak. Ha ettől a környezettől megfosztják a gyereket, azzal az egész életét, jövőjét tönkretehetik. A gyereknevelésben a szeretet a leghatékonyabb eszköz. (Tendzin Gjaco)

A családnapok célja, hogy a családtagok közti kapcsolatok erősödjenek, az egyének lépjenek ki a komfortzónájukból, fókuszáljanak egymásra és egy közös élményben részesedve mozduljanak ki a mindennapi rutinjukból, fedezzék fel az életük valódi lényegét. A szervezők a szeretet öt kifejezésmódját dolgozták fel: az elismerő szavakat, a szívességeket, az érintést, a minőségi időt és az ajándékozást. Ezek mind gyakorlatias ötletek, melyek könnyebbé teszik a családi életet, tudatosítják az egymásra figyelést, az embertársak szolgálatának, megerősítésének fontosságát. A program második felében ezek elmélyítésére került sor játékos, vicces módon. Ezután következett a nyeremények, emléklapok kiosztása, és a nagy közös záró étkezés, mely egyben a program kiértékelését, pozitív visszajelzését is jelentette.

A programokat Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzatok mellett a Frieske Pan, a Tomcsa Sándor színház, az Oriente, Diabló, Laguna pizzériák, a 3D mozi, a Villy üdítő, az Udvarhely napilap és az Udvarhelyi Hiradó támogatta.

Sándor István