A fogyatékkal élők támogatása Székelyudvarhelyen

A Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelés és Fogyatékkal Élők Fejlesztése programja 2017 óta tart egyéni és kiscsoportos foglalkozásokat Székelyudvarhelyen, sérült gyerekeknek és fiataloknak. Az egyéni és kiscsoportos tevékenységek célja a gyerekek komplex fejlesztése különböző területeken (kognitív és finommotoros képességek, kommunikáció, önellátás, szociális készségek, stb.). Jelenleg több mint 20 gyerek jár heti rendszerességgel ezekre a programokra, akiknek életkora és sérülés típusa változó. 

A program nem csak a sérült gyerekekre és fiatalokra fókuszál, hanem az egész családnak próbál támogatást nyújtani. Ennek érdekében szervezünk havi rendszerességgel szülőcsoport találkozót, évente kirándulást, közös karácsonyozást és különböző jeles napokat. Ezeken a programokon lehetőségük van a szülőknek beszélgetni a mindennapokban felmerült problémákról/örömökről, megosztani egymással tapasztalataikat, információt cserélni különböző fejlesztési lehetőségekről, feltöltődni. 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának, hogy támogatta tevékenységünket, így olyan fejlesztőeszközöket vásárolhattunk, amelyeket az egyéni és a csoportos fejlesztések során használhatunk. 

Zsombori Katalin, gyógypedagógus