A Föld napját ünnepelték Máréfalván

Több mint ötven embert vonzott a máréfalvi kultúrotthonba a családsegítő szolgálat által szervezett Föld-napi akció

Az érkezőket Sándor István szociális munkás a Föld sóhaja című verssel köszöntötte.
A ráhangolódás után az összejövetel célját mutatta be, majd mindenki nekilátott a teendőknek. Az idősek elővették tarsolyukból az összejövetelre hozott krumplit, hagymát és fűszereket, a fiatal asszonyok különböző füstölt húsokkal érkeztek, míg a gyerekek „világot megváltó” lelkesedéssel. Az idősklub tagjai a konyhában sütöttek-főztek, a fiatal asszonyok a gyerekeknek segítettek elkészíteni a madáretetőket. Nagy volt a készülődés: csiszoltak, mázoltak, szegeztek, míg el nem készült a tíz kis kalitka, amely egyszerre több célt is szolgál majd. Többek között gondoskodóvá teszi annak készítőét, hogy rendszeresen takarítsa a kalitkát és ápolja, táplálja a lakóját, másodszor emlékeztet minden arra járót, hogy felelősek vagyunk Földünkért és annak minden teremtményéért.
Amint a remekművek elkészültek, következett az összejövetel lelki oldala: Sándor István felolvasta a Föld szomorú levelét, amelyre mindenki válaszolhatott. A válaszokat egy rögtönzött zsűri díjazta kis figyelmességekkel. A döntéshozatalig sem tétlenkedett a kis csapat, hiszen az Ózonréteg viszálya című szituációs játékkal szemléltették Földünk nagy problémáit, hogy jobban rávilágítsanak arra, hogy magunk alatt vágjuk a fát, miközben írtjuk az erdőket, szennyezzük a levegőt.
Később a gyerekek az asszonyokkal csapatokat alkotva helyezték el a kis kalitkáikat a falu különböző csücskeibe, majd következett a jól megérdemelt csapatolt kovácsoló közös étkezés.