A gyerekprogramok karavánja Gyergyóremetén is járt

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata a helyi intézményekkel együttműködve idén is megszervezte a gyermekprogramok karavánját, aminek negyedik állomása Gyergyóremete volt 2016. július 23-án, ahol a szolgálat munkatársai reggel kilenc órától délután kettőig különböző játékok révén biztosították az aktív kikapcsolódást.
A csutakfalvi Svájci Házban délelőtt nagycsoportban ismerkedős, közösségépítő játékokat játszottunk, az egymásra hangolódás után, korosztályok szerint kiscsoportokra felosztva, külön helyszíneken tematikus foglalkozáson vettek részt a gyerekek. A szociális kompetenciák erősítésére fektettük a hangsúlyt, ahol az egymásra figyelés témakörét dolgoztuk fel dramatikus módszerek felhasználásával.

A tematikus foglalkozás után az együttműködést és csapatszellemet a nagy sikernek örvendő, fergeteges luficsatával erősítettük meg. A vetélkedő után nem maradt más hátra, mint a nap eseményeinek összegzésére, a visszajelzések összesítése.


Az elázott, de felhevült gyereksereg a jól megérdemelt ebédet a Csutakfalvi Óvódaközpont és Közösségi Ház éttermében fogyasztotta el.

A rendezvényt támogatta Hargita Megye Tanácsa és Gyergyóremete Önkormányzata.