A gyergyószentmiklósi idősklub tagjai kalákáztak

A gyergyószentmiklósi idős klub nagy nyitottsággal és segítőkészséggel fogadta a Caritas otthoni gondozói programjának a felkérését egy kisebb kalákára

Az otthoni gondozásban dolgozó munkatársaknak mindig jól jön a segítség a kötözésekhez használatos eszközök előkészítéséhez. Erre különösen nagy szükség van akkor, amikor több munkatárs nyári pihenőszabadságát tölti. Ezzel szemben a nyugdíjasok pihenőszabadság híján szívesen vesznek bármilyen tevékenységre szóló felkérést.
Ez így történt a legutóbbi klubtalálkozó alkalmával is, amikor az idősek bucikat, egyszerű és vattás tamponokat készítettek. Az egyik otthoni gondozó bemutatta és türelmesen magyarázta az elvégzendő műveletet, majd kis csoportok alakultak a különböző eszközök elvégzésére. Az idősek eszébe jutottak a régmúlt napjai, a tollfosztók, amikor természetes volt mindenki számára a segítségnyújtás, az hogy összeülnek és mindenki egy embernek segít. Itt is, mint régen megindult a csevegés és felhangzott az énekszó. A férfiak is részt vállaltak a munkából, ők szabták az anyagot és sürgették az asszonyokat, ha elfogyott a munkájuk.
Kellemes hangulatban telt el a találkozó, miközben a nyugdíjasok hasznos és értékes embernek érezhették magukat, akik másoknak segítenek. Az idősek felajánlották a jövőbeni segítségüket is a gyergyószentmiklósi otthoni gondozás csapatvezetőjének, aki elégedetten és örömmel vitte magával az elkészült közös munka eredményét. (Bartalis Kinga)