A Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont kiadványai

Apró lépések

A kiadvány célja, hogy támpontokat nyújtson a kisgyermek fejlődésének első három évéhez. Gyakorlati útmutató arra, hogy apák, anyák és babák hogyan tölthetnek együtt minőségi időt a korai években.

A kötet erőssége abban rejlik, hogy többéves tapasztalatra építve a szerzők egymás mellé helyezik a gyerek testi, szellemi, érzelmi fejlődésének térképét, mellé pedig javaslatokkal szolgálnak, hogy a szülő ezt hogyan tudja támogatni. Amit a gyerek megtanul és  Amivel a szülő segíthet – ez a két oldal adja a teljes képet, és ad megnyugtató választ arra is, hogy elég jó szülő vagyok-e, vajon most mit kellene tennem, ki mondja meg nekem, mivel válok a kincsem hasznára?

A Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontjának kiadványa, megjelent 2018-ban a FarmaMedia Orvosi Könyvkiadó támogatásával.

Letölthető a borítófotóra kattintva.

 

Gyermek születik

„Szeretnénk, hogy ez a kiadvány egy rövid összefoglaló tájékoztatást nyújtson minden várandós anyának, apának, a szűkebb és tágabb család tagjainak a változásokról, amelyek bekövetkezhetnek az anyai szervezetben a várandósság alatt,

ennek első napjaitól a csecsemő pár hónapos koráig. Szeretnénk lehetőséget kínálni annak megélésére, hogy aktív alakítója legyen ennek a folyamatnak” – olvasható a könyv előszavában, amely nem más, mint tájékoztató a várandósságról, olyan főbb témakörökkel, mint az új család formálódik, az együtt a változásokban, a szülés-születés és a biztonság-bizalom újrateremtése.

Tényszerűn, szakszerűn olvashatnak benne azokról a folyamatokról, amelyek ebben az időszakban zajlanak – Ami történik –, és mellette arról is, hogy mit lehet kezdeni ezekkel a változásokkal – Javaslataink címszóval. A tartalmas kiadvány nem csak a szakemberek tudását, tapasztalatát rögzíti, egy évszázados tanácsot is továbbéltet: „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!” (Példabeszédek 22,6)

A Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontjának kiadványa, megjelent 2020-ban a FarmaMedia Orvosi Könyvkiadó támogatásával. Szerzők: Czirják Lujza, Fekete Andrea, Kassay Noémi, Palotás Hajnal, Tölgyesi Izabella.

Letölthető a borítófotóra kattintva.

 

Kincskereső mesemorzsák

A Kincskereső Mesemorzsák a családon belüli minőségi kapcsolatok ápolását hívatott szolgálni – mesék által.

A könyvben található interaktív mesék a Kincskereső Kaláka gyerekprogram keretében születtek, melynek célja a gyerekek érzelmi intelligenciájának fejlesztése a keresztény értékek fényében. Ezért is kerültek olyan témák meseköntösbe, mint a szeretetnyelvek (ajándékozás, testi érintés, szívességek, elismerő szavak, minőségi idő), harag és szeretet, félelem és szeretet, konfliktuskezelés, pozitív énkép megerősítése. Így kelhet életre Szeret Törpe, Ajándékapródka, Köszönöm Kertész, Kezenincs Szívecske, Csingilingi és a kívánságjáték, Szívességkorona, Csigatestvérek, Tulipános herceg, Hisztihercegnő, Villőke és az aranyhalak, Félénk Fakamilla. Keljünk velük együtt útra!

A Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontjának kiadványa, megjelent 2018-ban. Szerző: Péter Beáta Katalin, illusztrációk: Lőrincz Imre Levente.

Letölthető a borítófotóra kattintva.

 

 

Kincskereső mesecseppek

„Pedagógusként vallom, hogy a gyermekhez való közelítés útja a meséken keresztül vezet. A Kincskereső Kaláka gyerekprogram ezt az utat követve, interaktív mesék segítségével az érzelmi- és értékorientált erkölcsi nevelést hivatott szolgálni.

Ezek az eszközként használt Mesecseppek elsősorban gondolatébresztő, és beszélgetésre ösztönző céllal jöttek létre, abban a reményben, hogy segítik a gyerekek jellemének formálódását. Kívánok cseppnyi változást eredményező olvasást!” – olvasható a szerző, Péter Beáta Katalin ajánlójában. A Kincskereső mesemorzsák kistestvéreként megjelent Kincskereső mesecseppekben varázserő kelti életre az Aranyat és hamugarast szóró Szólókát, színre lép TörpÖdön, bemutatkozik kicsiknek-nagyoknak Hibahibátlanka és Elégedetlenke avagy Elégedett Lenke, mindezt pedig az Érzelemkoronák koronázzák meg. Szerencsés közeledést gyerekünkhöz, önmagunkhoz!

A Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontjának kiadványa, megjelent 2020-ban. Szerző: Péter Beáta Katalin, illusztrációk: Lőrincz Imre Levente.

Letölthető a borítófotóra kattintva.