A legtávolabbi nagykövet – Fuss NEKI 2022

Bár fizikailag nem tud jelen lenni az idei Fuss NEKIn, vasárnap mégis értünk zarándokol. A Berlinben élő Simon Mátyás, aki július 18-a óta zarándokol, 3750 kilométert kerékpárral tett meg Berlin–Muxia között, két hete pedig „Caminozik” Spanyolországban és még körülbelül két hétig úton lesz. Mátyás felajánlotta, hogy az október 9-i Caminos napját ránk gondolva teszi meg, értünk ajánlja fel.

„Évről évre visszatérek Spanyolországba hogy végig járhassam valamelyik Szent Jakab-utat és nincs ez másként idén sem. Minden évben más az útvonal és a táv, ezúttal Alicante városból indultam és az irány természetesen Santiago de Compostela. Ez már a tizedik alkalom hogy nekivágok a nagy útnak de biztos vagyok benne hogy nem az utolsó. Számomra az El Camino a kihívást, az örömöt és a siker megélését jelenti.

Kihívás mert rendkívül embert próbáló egy hosszabb út megtétele.

Örömet ad az elindulás lehetősége, a megérkezés, a haladás, egy pohár hideg víz egy tikkasztó napon, az árnyék, ami a nap forró sugaraitól megvéd, a felszakadozó felhők, amik az eső végét jelentik, a frissen hullott hó ropogása a bakancsom alatt, vagy amikor egy hosszú nehéz menet után sikerült felérnem a hegytetőre és rácsodálkozhatok az elém terülő csodálatos tájra.

A siker pedig az, hogy végig járhattam egy utat. A cél tehát nem Santiago de Compostela, hanem az út maga.

Az út örömét szeretném megosztani mindazokkal akik október 9-én valamilyen módon részt vesznek  ezen a jótékonysági eseményen.

Tartsatok velem és legyetek részesei az élménynek! Buen Camino!”

Amennyiben támogatni szeretné valamelyik bejelentkezett nagykövetünket, megteheti az alábbi linken, ahol többek között a projekt céljait is elolvashatja.

ITT TÁMOGATHAT >>>