A mag el van vetve…

„Ami a legfontosabb: valami akkor születik meg, ha nekikezdek és csinálom, valamint az, hogy nem kell mindent túlbonyolítani.”

Közösségépítő képzést tartottak a Caritas-munkatársak május 16-18. között a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központban. Sorban ez már a harmadik olyan képzés volt, amelyen a főegyházmegyéhez közeli szervezetek és közösségek képviselői vettek részt. Ezúttal jelen voltak a Bonus Pastor Alapítvány, a Csíkcsomortáni Ifjúsági Csoport, a Csíksomlyói Ferences Fiatalok, a Csíkszentmiklósi Ifjúsági Egyesület, a Karcfalvi Családos Csoport, a Néri Szent Fülöp Egyesület, a Sepsikőröspataki Szent Erzsébet Nőegylet, a Sepsiszentgyörgyi Háló, a Szent Gellért Alapítvány, a Szentegyházi Ifjúsági Csoport és az Útirány Egyesület tizennyolc képviselője.

A képzés célja az volt, hogy elősegítse és támogassa a közösségépítést, önszerveződést, az utánpótlás nevelését, javítsa a szervezetek hatékonyságát és a közösségek közötti kapcsolati háló kialakítását. Hogy mit jelentett ez a találkozó a résztvevők vallomásaiból válogattunk egy párat:

Ami a legfontosabb: valami akkor születik meg, ha nekikezdek és csinálom, valamint az, hogy nem kell mindent túlbonyolítani.

Számomra kinyílt valahol egy ajtó, ami eddig erre várt. Lendülettel, izgalommal, de leginkább békével térek haza. Rengeteg csapatépítő, csoportos munkát életető tudnivalóról hallottam. Köszönöm!

Bár nem voltak elvárásaim úgy érzem többet kaptam mint amire számíthattam volna. Érdemes csinálni!!!

Pozitív élményekkel gazdagodtam, sok személyt megismertem. Öröm volt itt lenni, töltekezni, tanulni, kikapcsolódni. A mag el van vetve…

(Molnár Judit)