A Mária Út népszerűsítése és kiépítése Erdélyben

A Gyulafehérvári Caritas, az Erdélyi-Kárpát Egyesület és a Mária Út Egyesület konferenciát szervez október 1-3. között a csíksomlyói Salvator Hotel és Konferenciaköztpontban

A Mária Út egy közép-európai léptékű spirituális turistaút hálózat amely Mariazelltől Magyarországon keresztül Csíksomlyóig vezet. Távlatosan az észak-déli irányú Czeştochowa-Medjugorje vonal kialakítása is része a Mária Út ideának, s ezzel egységes, Közép-Európát lefedő vallásos turizmus attrakcióval lehet majd hívni és várni a világ spiritualitást is kereső turistáit, zarándokait.
 
Idén a Gyulafehérvári Caritas partnerségben az Erdélyi Kárpát-Egyesülettel (EKE) felvállalták, hogy a magyarországi Mária Út Egyesületet támogatják a Máriazell-Csíksomlyó zarándokút erdélyi szakaszának megépítésében és népszerűsítésében. Ezt követően meghatároztuk a Mária Út erdélyi szakaszának gerincvonalát, amelynek koordinátáit navigációs rendszerrel rögzítettük. Elkészült egy stratégiai terv is, amely szerint három év alatt szeretnénk kiépíteni az utat és a zarándokoknak szükséges szolgáltatásokat biztosítani. Ennek a stratégiai tervnek része az októberi csíksomlyói konferencia is, amely az előadásokon túlmenően számos lehetőséget biztosít munkamegbeszélésekre és a tervezésre, egyeztetésre is.