A Maros Megyei Tanács és a Caritas együttműködése

2018-ban a Maros Megyei Tanács támogatta a Gyulafehérvári Caritas több megyei programját, így az Otthoni Beteggondozó Szolgálatot, a Családsegítő Szolgálatot és az Önkéntességet is.

A legnagyobb összeget, összesen 120.000 lejt, Maros Megye Tanácsa a Caritas Otthoni Betegondozó Szolgálatának ítélte oda július és november között, öt hónap ápolási tevékenységének részbeni támogatására. A szolgálat a megye 24 önkormányzatának területén megközelítőleg 800 személynek biztosít egészségügyi alapápolást és szakápolást, valamint háztartási segítséget az arra rászorulóknak.

A Családsegítő Szolgálat Maros megye több településén biztosít szolgáltatásokat különböző korcsoportok számára. A programhoz tartozó balavásári, gyulakutai, erdőszentgyörgyi és hármasfalui nappali foglalkoztató központok működéséhez 47.000 lejjel járult hozzá a Tanács 2018. június-december időszakban. Itt összesen 100, I-IV. osztályos gyermek vesz részt egyéni és csoportos szociális tevékenységeken, foglalkoztatási terápiákon, prevenciós programokon, felzárkóztató korrepetálásokon.

A Maros Megyei Tanács 8.000 lejjel támogatta A Young Caritas mozgalom népszerűsítése a Maros megyei fiatalok körében című projektet, amelyet a szervezet Önkéntesség programja valósít meg. A tevékenységek célja a 15-35 éves fiatalok önkéntességre nevelése és az önkéntesség szellemiségének terjesztése Maros megyében.