A MOL Románia támogatja az otthoni beteggondozást

A MOL Románia idén támogatja a Gyulafehérvári Caritas által végzett otthoni beteggondozói tevékenységet, amelynek célja a beteg vagy idős személyek számára nyújtott orvosi és szociális szolgáltatások biztosítása, ezáltal megoldást kínálunk az ágyhoz vagy házhoz kötött betegek számára.

A világjárvánnyal összefüggésben az otthoni ápolási szolgáltatások jelentősége megnőtt. Ez volt az egyetlen olyan orvosi és szociális, amely az idős, krónikus betegek otthonába ment, összekötve őket a közöséggel a vészhelyzetben és a riasztási állapot kezdetén. Sok krónikus beteg ember maradt kezelés és támogatás nélkül. Ezeket a betegeket úgy a kórházak, mind a háziorvosok otthoni ápolásra utalták.

A világjárvány uralta időszak után is megmaradt az érdeklődés az otthoni beteggondozás után, 2022-ben a szervezet 152 alkalmazottja 106 Hargita megyei településen volt jelen, 4 915 idős, beteg embernek nyújtottak szolgáltatást.

A Gyulafehérvári Caritas a MOL Romániával együttműködve ezeknek a beteg embereknek és családjaiknak a támogatására összpontosít. Vannak olyan betegek, akiket évek óta a szervezet ápolói gondoznak, ők pontosan tudják és várják a napot és az órát amikor az ápoló megérkezik hozzuk. A szolgáltatások nyújtása mellett fontosnak tartjuk, hogy munkánkat a beteggel és a hozzátartozókkal együttműködve, a tapasztalatok megosztásával, az emberi méltóság tiszteletben tartásával végezzük.

A MOL Románia rendszeresen támogatja az otthoni beteggondozói szolgálatot, az együttműködés segít abban, hogy leküzdjük az új kihívásokat, és segítsünk a szolgáltatásainkra rászoruló embereknek.