A nőket köszöntötték az őrangyal programon

A február utolsó napján Csíkszeredában megrendezett Őrangyal programon minden udvarias és lovagias férfiú kifejezte tiszteletét a jelenlévő lányok és nők iránt

A közeledő nők napja ugyanis arra ösztönözte a szervezőket és a szervezésben hűségesen résztvevő önkénteseket, hogy az Őrangyal program is adjon teret annak a szép szokásnak, amely a nők tiszteletéről, megbecsülésüknek kifejezéséről szól.
A fiúk számára ezt a korántsem mindig egyszerű feladatot, tudniillik a nők felköszöntését vagy egyáltalán a kezdeményezést, itt, az Őrangyal programon az könnyítette, hogy a fiúk csapatban dolgozhattak, közösen ötletelhettek szintén egy lánycsapatnak való meglepetésszerzés módján. Közel egy órányi idő állt kedves fiaink rendelkezésére, hogy elkészüljenek a köszöntőjükkel. Hogy rajzolnak, fúrnak-vágnak-faragnak vagy éppen táncra perdülnek, ez a fantáziájukra volt bízva. Azonban a rendelkezésre álló eszközök korlátozottak voltak: csupán egy pár olló, színespapír, ragasztó és karton. Illetve 5 zeneszám szövege, ha valakiknek énekelni támadna kedve. Na de a lányok sem csak karbatett kézzel ültek, bár ők nem tudták, melyik csapat lepi meg őket, de ugyanúgy készültek a viszonzással.
A munka erdménye igen termékeny óráról tett tanuságot. Jó volt látni mindkét nem részéről azt az igyekezetet, amellyel plakátok, versek, gondolatok, hajtogatott rózsák születtek. A ráfordított idő, a szándék és a személyesség különösen is sokatmondó volt. Egyes csapatok fiai és lányai minden csoporttagnak külön készítettek egy kis figyelmességet, kivirágzott kitűzőket vagy akár csak egy szivet.
Szép, bensőséges ünnepünk volt, úgy éreztem. Reménykedünk, hogy egyes ífjúink kamaszos lelkében is sikerült elültetni egy kis érzékenység-magot, amellyel majd a virágot virágnak, a bimbót bimbónak látják.
A Gyulafehérvári Caritas, a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság és a Szent Gellért Alapítvány sérültekért létrehozott, közös Őrangyal programjának februári találkozóját az e hónapban születettek felköszöntésével zártuk. Találkozunk március utolsó szerdáján, amikor majd húsvétra fogunk közösen ráhangolódni. Köszönjük újra a Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumnak a terem biztosítását! (Székely Vakon Katalin)