A nőnap nem szólhatott a magányról

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata és önkéntes fiataljai több mint ötszáz özvegyasszonyt köszöntöttek a hétvégén nőnap alkalmából.

Nyolc településen lepték meg az időseket Zetelakán a hetvenöt év feletti özvegyasszonyokat köszöntötték egy szál virággal és képeslappal, összesen 127-et, a többi településen pedig a hatvan év felettieket: Máréfalván 111, Oroszhegyen 98, Malomfalván 39, Felsőboldogfalván 38, Székelyderzsen 45, Farcádon 32 és Nagygalambfalván 15 személyt sikerült meghatniuk a kis figyelmességükkel.

A fiatalok elmondása szerint sokan küszködtek a könnyeikkel a meghatottságtól, volt aki „szívét-lelkét” odaadta volna a szép gesztusért, más pedig hálás volt, hogy megszakították szűnni nem akaró magányát, rányitottak a fiatalok és egy picit elbeszélgettek velük. A programban résztvevő 50 önkéntes többségben a helyi közösségépítő csoportokból állt össze, melyeket a helyi önkormányzatok támogatnak. Nagyon elégedettek voltak, többen jelezték, hogy pozitívan csalódtak az idősekben, hisz annyira kedvesen, nyitottan viszonyultak hozzájuk, hogy több ehhez hasonló akciót kellene szervezni.– tudtuk meg Sándor István szociális munkástól.