A patak mellett

Újra beköszöntött a nyár, pacsirtacsicsergéssel, meleggel. Ugyanakkor vágyat csepegtetett az emberek lelkébe, hogy kimenjenek a hűs, mohás természetbe, a dús koronájú fák alá, a csobogó patak mellé. Hallgatni a természet lüktető, zümmögő életét. Zenei aláfestésként a tűz pattogását, a bográcsban fövő tokány rotyogását, miközben a szél a „sülő hús” illatát keverve gyenge füsttel viszi messzire.

A Jó Istennek köszönhetően, és nem utolsó sorban a családom segítségével, most már harmadszorra sikerült megszerveznünk a visszafolyói kirándulást. Nagy örömömre szolgált, hogy idén a megszokott férfi csipet-csapathoz társult három hölgy, akik jelenlétükkel tették színesebbé ezt a kirándulást.

A Szent Erzsébet idősek otthonának lakói közül tizenegyen vettek részt: Voloncs Emma, Calugaru Elfriede, Imets Julianna, Szabó Zoltán, Farkas Áron, Lukács Domokos, Benedek Jenő, András Miklós, Szilágyi Albert, Imre Csaba, Venczel Károly. Az étel, ital mellett a jó hangulatot Páll Zoltán zenész fokozta szaxofonjával. Öröm és könny kísérte a szívből jövő nótákat. Nagyon remélem, hogy sikerült nekem és önzetlen családomnak olyan emlékeket szerezni a kis csapat számára, ami majd átkíséri őket a szürke tél idején. Reményt adva, hogy amint kizöldül a táj, újra megismételhetjük ezt a kirándulást.

Dezső Erika