A segítő gyermekcipőben – Segítők X. Konferenciája

Kedves Kollégák, Barátaink!

Szeretettel várunk a Segítők X. Konferenciájára, amely a Segítők Baráti Köre és a Gyulafehérvári Caritas együttműködésévelkerül megrendezésre! A témát, A segítő gyermekcipőben gondolatot a különböző humántudományok és a segítői gyakorlatok szemszögéből közelítjük meg.
Helyszín: Marosvásárhely, Deus Providebit Tanulmányi Ház (Rózsák tere 61.)
Időpont: 2018. november 16-17.

A Segítők X. Konferenciáján a gyermek kerül a középpontba. Sokan naponta találkozunk gyermekekkel a munkánk során, érezzük a velük való munka felelősségét, a család, az iskola és más közösségek, a velük foglalkozó felnőttek hatását, mely egy életre rányomja bélyegét a gyermek életére.

  • Hogyan segítsük a gyermeket, hogy önmaga lehessen, felnőttként önálló életet élhessen? 
  • A gyermekkori traumák hogyan hozhatók helyre? 
  • Hogyan teremthet a gyermekkel kapcsolatba kerülő felnőtt lehetőséget akadály helyett?
  • A gyermekekkel való ténykedés során számos területtel szembesülünk, melyek gyerekcipőben járnak (pl. az ADHD), ezekre különös figyelmet szeretnénk fordítani.
  • Mivel ez a konferencia elsősorban a segítő szakemberekre összpontosít, kiemelt helyen foglalkoztat bennünket a segítő szakember gyermekkora, a gyermekkorba gyökerező segítő motiváció építő és hátrányt jelentő elemei.

Ezen témákat járjuk körül a Segítők X. Konferenciáján, melynek célja a segítő szakemberek szakmai és személyes támogatása, hivatásgondozása, továbbképzése, a tapasztalatcsere, együttgondolkodás és együttműködés ösztönzése. Az együtt töltött két nap előadásai, műhelymunkái során betekintést nyerünk elismert szakemberek tapasztalataiba, beszélgetünk, vitázunk, tapasztalatokat osztunk meg egymással, gazdagodik önismeretünk. A kerekasztal-beszélgetésen a segítő szakma meghívott képviselői osztják meg gondolataikat, tapasztalataikat.

A részletes programot hamarosan közzétesszük.

Jelentkezni az itt elérhető nyomtatvány kitöltésével lehet.

Részvételi díj: 

– november 10-ig előzetes átutalással 120 lej,
– november 10-e után, valamint a helyszínen 160 lej,
– napidíj: 90 lej.

A részvételi díj tartalmazza a konferencia teljes szakmai programján való részvételt, a konferenciafüzetet, a büfét és az esti zsíros kenyeres falatozást. Az étkezés és szállás önköltséges. A konferencia idejére kérés esetén gyerekfelügyeletet biztosítunk.

A részvételi díjat utalással a következő számlaszámon lehet befizetni:
Asociaţia „Pro HelPers”
Banca Transilvania Tîrgu Mureş, Agenţia Dâmbu Pietros
Cont IBAN RON: RO52 BTRL 0270 1205 A514 55xx
(az átutalási bizonyítványt kérjük a konferenciára elhozni)

Várjuk a hazai és külföldi segítő szakemberek: pszichológusok, szociális munkások, pedagógusok, gyógypedagógusok, egészségügyi alkalmazottak, lelkipásztorok és további érdeklődők jelentkezését!

Találkozunk november 16-án!

A Segítők X. Konferenciájának szervezői

Deus Providebit Tanulmányi Ház
Rózsák tere 61 – Piața Trandafirilor 61
Marosvásárhely – Tîrgu Mureș
540053, Románia – România