A szépkorúak ismét ünnepeltek

Tematikus programmal indult a 2014-es esztendő a Szovátai Szépkorúak Szeretet-csoportjában: a január 14.-i délutánon pótszilveszteri mulatságot, vidám újév-köszöntöt tartottunk. 

A résztvevőket Jakab István önkéntes fogadta újévi köszöntővel, lelki útravalóval Bajkó Norbert római katolikus lelkész ajándékozta meg a szépkorúakat. A barátságos hangulatért az élő népzene felelt, a Mezőhavas Népi Zenekart csengő énekszó kísérte.

A Domokos Kázmér Művelődési Ház kisterme nem az év-fordultakor szokásos petárda-pufogástól volt hangos, villódzó rakéták fénye sem vakította az ünneplőket, akadt viszont más meglepetés a köszöntő beszédeket követően:  az ínycsiklandozó sonkás-sajtos pizza mindenkinek a kedélyét felcsigázta, hiszen akadt olyan nagymama, nagytata is, aki életében először kóstolt ilyesmit. És ez nem jelenti azt, hogy a nagyit elkísérő kis unoka ne nyalta volna volna meg mind a tíz ujját utána.

Farsangi időszakba lépvén Csortán Imre, a közösség oszlopos tagja saját költeményét osztotta meg a résztvevőkkel, a vidám alkotást mosolygó szemekkel hallgattak az idős bácsik-nénik.

Reméljük, hogy a mosoly – jókedv kitart egész évben. Ehhez alighanem hozzájárul majd a hónap végére tervezett színházlátogatás is, vár ránk egy háromfelvonásos vígjáték…

(Szabó Attila)