A szépkorúak tiszteletére

A rendkívüli időjárás és az emiatt megváltoztatott helyszín ellenére is közel 300 idős ünnepelte együtt Bereckben az Idősek Világnapját.

A szépkorúak tiszteletére szervezett ünnepségünkre tíz településről érkeztek idősek. A résztvevő csoportok különböző műsorokkal is szórakoztatták egymást. A kézdivásárhelyi „Maassluis” Nyugdíjasklub, a kézdiszentkereszti „Szép Remények” Nyugdíjasklub és a szentléleki Pál Ági néni egyaránt elvarázsolta a közönséget. A  lemhényi Bem József gimnázium diákjai verssel és énekkel köszöntötték a nagyszülőket.

Az időseknek szánt programok mindig is kiemelt helyet foglaltak a Gyulafehérvári Caritas tevékenységei között. Háromszéken 25 településen zajlik otthoni beteggondozás, Kézdiszentléleken a Szent Klára Öregotthon gondoz és ápol időseket, a Családsegítő Szolgálat számos programot szervez a vidéken, elszigetelten elő szépkorúaknak, az Önkéntes Program keretén belül pedig aktív idősek segítik szervezetünk működését.

A rendezvény megvalósításáért köszönettel tartozunk Dimény Zoltánnak, Bereck polgármesterének, Lukács Róbertnek Lemhény polgármesterének, a Toro Impex Kft-nek, a George Kft-nek a berecki Coop Consum-nak, Máté Róbert és Sánta Pál plébánosoknak.