A szeretet hete

„Nemcsak a húsz éveseké a világ” – ahogy az ismert sláger mondja; és nem csak a gyermekeké a Mikulás eljövetelének megünneplése.

A Székelyudvarhelyi Caritas Mozgáskompetencia Fejlesztő Központját és a Szent Lukács Központot is meglátogatta a héten a Mikulás. Minden csoport kapott egy kis szeletkét az ünnep varázsából, az idősek és fiatalok egyaránt boldog mosollyal az arcukon fogadták a meglepetést. Énekekkel, versekkel csalogatták ki az ajándékokat a puttonyból, és a fáradt Mikulást is megörvendeztették kedvességükkel. Csillogó szemeik a távoli múltba tekintettek, gyermekkoruk meghitt Mikulás-esti, fenyőillatú, csengettyűszós varázsát tükrözte vissza. Mindenki elmesélte, ki hogyan élte meg gyermekként a Mikulás eljövetelének estéjét. Valamennyiük elbeszélése összecsengett azon a ponton, hogy kíváncsisággal telve várták az est eljövetelét, amikor megtudják, vajon az öreg Mikulás jó gyermeknek ítélte-e őket, és megkapják a várva várt meglepetést, vagy virgács lapul a tarisznyában.

A gyermeki kíváncsiság egy életen át ott lapul az ember szívében, és olykor-olykor, ha utat engedünk neki, újra megmelengeti a rideg világ által kihűtött lelkünket. Nem az ajándékok mennyisége és csillogása, hanem az együtt töltött idő és a szeretet a legfontosabb, ami beragyogta mindannyiunk napját.