“A szeretetnek a morzsáit osztogatjuk ma”

Március 31-én, délután 16-18 óra között 13 szervezet és közösség közreműködésével került megszervezésre a III. Nagyböjti Szeretetmorzsa.

A rendezvény célja, hogy a nagy ünnepi készülődés közepette megálljunk egy pillanatra. Legyen pár perc egymásra figyelés, beszélgetés, örüljünk együtt a tavaszi napsütésnek és a jó zenének, miközben elfogyasztunk egy szelet kalácsot, egy pohár teát. Tamás József segédpüspök áldást mondott a résztvevőkre és szervezőkre egyaránt. “A szeretetnek morzsáit osztogatjuk ma”- mondta, majd egy közös imával zárta le rövid beszédét, és csatlakozott a teázó közösséghez. A Szeretetmorzsa zenei kíséretét ezúttal is a Sunshine zenekar és a cserkészek énekkara biztosította.

A Szeretetmorzsa egy valódi közösségi kezdeményezés, melyben az alábbi szervezetek vállalnak részt:
Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csibész Alapítvány, Csíki Anyák Egyesülete, Csíki Apák, Anyák, apróságok Krisztusi Közössége, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Fokolaré Mozgalom, Gyulafehérvári Caritas, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Néri Szent Fülöp Egyesület, Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete, Szent György Lovagrend és Szent Tamás Alapítvány.