A Te hogy látod? felmérés adatkezelési tájékoztatója

MI EZ A KUTATÁS?

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány felmérése 13-17 éveseknek. Azt vizsgáljuk, hogy:

  • mit lépnének, ha olyan helyzetekkel találkoznak, amik bántóak lehetnek a gyerekeknek,
  • kinek mesélnék el ezeket,
  • mennyire segítik a szülők, barátok és mások a gyerekeket.

Célunk, hogy biztonságosabbá tegyük a fiatalok számára környezetünket. A véleményed, gondolataid megosztásával ebben segíthetsz nekünk. Átugorhatod azt a kérdést, amire nem szeretnél válaszolni.

MIRŐL SZÓL?

Olyan helyzetekbe kérjük, hogy képzeld bele magad, amik ma bármelyik 18 év alattival megeshetnek. De lesz köztük olyan is, ahol – reméljük – a fantáziádra kell hagyatkoznod. Lesz olyan is, amire lehet, kellemetlen válaszolni, mert felkavaró, vagy épp nem tudod, mit lehet az adott szituban tenni.

HOGYAN HASZNÁLJUK FEL A VÁLASZAIDAT?

  • A válaszaidat a többiekével együtt, összesítve használjuk.
  • Ez a kutatás összesen 5 országban zajlik (Albánia, Magyarország, Moldova, Románia, Szlovákia), így az eredmények rengeteg gyerek véleményét tükrözik majd.
  • Az eredményeket összevetjük azzal, amiket a felnőttektől megtudtunk a témában, és kidolgozunk egy cselekvési tervet arról, hogyan lehet egy közösséget – egy csapatot, egy iskolát, egy várost, egy országot – biztonságosabbá tenni a gyerekek számára.

MIKOR ÉS HOL ISMERHETED MEG AZ EREDMÉNYEKET?

Az összesítést a Gyulafehérvári Caritas weboldalán tesszük közzé 2021 végén.

MILYEN ADATOT GYŰJTÜNK RÓLAD?

  • Életkorodat, nemedet és az országot, ahol élsz.
  • IP címed alapján létrejött azonosítót (Network ID).
  • Véleményedet, amit szeretnél önként megosztani.

BEAZONOSÍTHATÓ LESZEL?

Nem. A nevedet vagy pl. az email címedet nem kell megadnod.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG EZEKRE?

  • Felismerjük és kiszűrjük, ha valaki többször tölti ki a kérdőívet.
  • Tudjuk, hogy kit jellemeznek a válaszok. Például biztosak legyünk abban, hogy nem felnőttek válaszoltak, vagy vizsgálni tudjuk, hogy fiúk és lányok arányosan vettek-e részt benne.

JOGUNK VAN AHHOZ, HOGY KEZELJÜK AZ ADATODAT?

Akkor, ha ehhez hozzájárulsz. Ez a kitöltés feltétele.

MEDDIG TÁROLJUK AZ ADATAIDAT?

Legkésőbb 2022 végéig. Ha ez előtt visszavonod a hozzájárulásod, akkor addig.

KELL SZÜLŐI BELEEGYEZÉS?

  • Ha még nem vagy 16 éves, akkor a szülőd (törvényes képviselőd) beleegyezésével dönthettek arról, hogy ki mit tesz a személyes adataiddal.
  • Ha már elmúltál 16 éves, akkor egyedül dönthetsz erről.

KI KEZELI AZ ADATAIDAT?

  • A kutatást vezető Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Gyulafehérvári Caritas munkatársai. Mások számára az adataidat nem adjuk át.
  • Az adataidat összesített formában osztjuk meg a kutatásban résztvevő albániai, moldovai, magyarországi és szlovákiai partnerekkel.

KÉRDÉSED VAN?

Ha bármilyen visszajelzésed van, valamit nem értesz, vagy segítségre van szükséged, itt kereshetsz minket:

  • telefonon: 0734 888 417,
  • e-mailen: adrienn.szigyarto@caritas-ab.ro.

BÁTRAN ÍRJ NEKÜNK, HA:

  • Tájékoztatást szeretnél kérni arról, hogy kezeljük-e a te személyes adataidat. És arról is, hogy ha igen, akkor pontosan milyen adatokat.
  • Nem szeretnéd, hogy a rólad megismert adatokat bármilyen módon felhasználjuk a jövőben.
  • Véleményed szerint nem megfelelően használjuk, kezeljük az adataidat.
  • Az általad megadott adatok már elavultak vagy nem helyesek, és szeretnéd kérni azok javítását vagy törlését.

MIT TESZÜNK, HA HOZZÁNK FORDULSZ?

  • Kötelesek vagyunk bármelyik kérésedet teljesíteni, ha az az általad megadott és kifogásolt személyes adatok valóban az adatkezelésünk alatt állnak és visszakereshetők. Ebben az esetben legkésőbb 30 napon belül intézkedünk.
  • Felhívjuk a figyelmedet, hogy ha visszavonod a hozzájárulásodat az adataid kezeléséhez, attól még nem tekinthető jogszerűtlennek, hogy a visszavonás előtt kezeltük azokat.

PANASZT TENNÉL EGY HIVATALOS SZERVNÉL?

Ha szerinted megsértettük a személyes adataiddal kapcsolatos jogaidat, bármikor jogod van panaszt tenni az alábbi hatóságnál (a szüleiddel/törvényes képviselőddel):
név: Személyes Adatok Feldolgozásának Felügyeletéért Felelős Nemzeti Hatóságnál (románul Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal)
cím románul: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania
telefonszám: +40.318.059.211, +40.318.059.212
e-mail:  anspdcp@dataprotection.ro,  dpo@dataprotection.ro

MILYEN KOCKÁZATOKKAL LEHET SZÁMOLNI?

  • Más szervezetekhez hasonlóan mi is igénybe veszünk külső szolgáltatókat. Például a kérdőíves felületet, ahol beküldöd a válaszaidat, a szervert, ahol tároljuk az adatokat, az email szolgáltatót, amin keresztül kommunikálunk, vagy ha problémánk adódna, technikai segítséget (IT támogatást) kérünk.
  • Az ilyen szolgáltatások igénybevétele során előfordulhat, hogy a szolgáltatók, mint adatfeldolgozók időlegesen hozzáférhetnek vagy tárolhatnak emailcímeket is, kizárólag a szolgáltatás nyújtása érdekben.

MELYIK JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN KEZELJÜK AZ ADATAIDAT?

A személyes adatokat a mindenkor irányadó európai és magyar jogszabályoknak megfelelően kezeljük. Ezek különösen az alábbiak:

  • Az Európai Parlament és a Tanács a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 rendelet (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban: “GDPR”)
  • A 2018. július 18-án kiadott 190/2018-as törvény, tekintve az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).

A jelen tájékoztató 2021.május 1-től visszavonásig érvényes.