A végén mindig kisül valami jó!

Az idei év volt a második, hogy segítettem a Cseperedő program nyári tevékenységeiben. Amikor először voltam, még fogalmam sem volt, hogy miből áll, de azóta megismertem és megszerettem. Amikor idén szóba került, hogy lehetne segíteni, nagyon örültem, hiszen alig vártam, hogy ismét részt vehessek ezen az izgalmas programon.

Nyaranta több héten át kerül sor erre a foglalkozásra, ami a kisgyerekek számára van kitalálva. Többnyire benti programokból áll, mint például akadálypályák, zenés foglalkozások és még sok érdekesség. Csütörtökön viszont egy különleges nap volt, mert egy kinti programra került sor, a friss levegőn.

Ez a nap változatosabb volt a többinél, hiszen többfajta szórakozással készültek a szervezők: egy hosszabb programmal, több kis „állomással”. Az említett tevékenységek az udvaron zajlottak. Buborékfújást, festegetést, „sütögetést”, homokozást, csúszdázást, akadálypályát, hintalovat, trambulint és rengeteg más játékot próbálhattak ki a gyerekek.

Mindkét alkalommal a „sütögetéshez”, vagyis a gyurmázáshoz kerültem felügyelőnek, és biztosan mondom, hogy ez viszi a prímet a gyerekek körében. A gyerekek sógyurmával játszhattak, és ha elkészült egy forma, azt betehették a „kemencébe”, ahol az pillanatok alatt kisült. Egy kis varázslat, egy kis csere-bere, és már illatoztak is a kész finomságok: piskóta, pogácsa vagy keksz. A gyerekek rajongnak ezért, és felülmúlhatatlan érzés számomra, amikor látom, mennyire örülnek a kis kezük munkájának. Ez vonz vissza minden alkalommal. Jó látnom az örömüket, és jó érzés, hogy ennek a boldogság én is forrása, részese, kiváltója lehetek.

Makkai Eszter Krisztina,
önkéntes