Add a kezed – nyújtsd a kezed

A Gyulafehérvári Caritas „Add a kezed – nyújtsd a kezed” kiadványa, a Korai nevelésben és fejlesztésben dolgozó szervezetek és szakemberek adatbázisa.

A Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont kiadványa olyan székelyudvarhelyi és környékbeli szervezetek/szakemberek adatait tartalmazza, akik a helyi közösségben speciális nevelést, fejlesztést igénylő és/vagy szociálisan nehéz körülmények között élő 0-7 éves korú gyermekeket és családjaikat segíteni hivatottak.

A kora gyermekkorban (születéstől 5 éves korig) kialakuló fizikai, kognitív, érzelmi és szociális képességek alapozzák meg a gyermek későbbi egészséges fejlődésmenetét. A fent említett korosztály gyakran szorul több típusú szolgáltatásra, de információ hiányában nem részül a számára legoptimálisabb segítségben, valamint egy többlépcsős, hosszas folyamat a szakemberek elérhetősége a kliensek számára.

Meglátásaink szerint, Udvarhelyen a helyi közösség szintjén, hiányos a korai nevelés és fejlesztés területén kialakult, jól működő kapcsolati rendszer, hálózat a szakemberek között.

Ezt a hiányt igyekeztünk tudatosan pótolni a korai nevelés, fejlesztés területén kompetens szakemberek elérhetőségét tartalmazó kiadvány nyomtatásával.

A projekt megvalósulását Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala támogatta.