Adományozói Kör: Idősen is mozgásban!

Idősen is mozgásban?

Támogatókat keresünk ötletünk megvalósítására: sporteszközök vásárlásával szeretnénk hozzájárulni a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjába járó időseink mozgásfejlesztéséhez. Ha szeretnél segíteni nekünk abban, hogy mozgásban tartsuk a nagyikat, gyere el a november 28-i Marosvásárhelyi Adományozói Körre (Facebook-esemény itt).

Szándékunkról bővebben

Célunk a városunkban élő idős emberek mobilitásának és függetlenségének fenntartása, javítása, valamint az egyéni kreativitás és rugalmasság fejlesztése.

A Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjában tartott tornaórák keretében alkalmazott gyakorlatok változatossá tételét olyan előnynek tekintjük, mellyel lehetőséget kínálunk bejáróink számára, hogy még több ingerre reagáljanak, ezáltal hatékonyabban hozzájárulva az idősek fizikai és szellemi állapotának fenntartásához vagy akár javításához. Szándékunk emellett csoportos, közösségi programjaink révén, hogy csatlakozzunk az idős emberek marginalizációja és a társadalmi elszigeteltsége elleni küzdelemhez.

A Marosvásárhelyi Adományozói Kör adománygyűjtésen azért veszünk részt, hogy felújíthassuk és kiegészíthessük a Teréz Anya Központ tornafelszerelését. A szükséges munkaeszközök listáját az időseink igényeihez és a Kinaesthetics szemlélet szerint igazítottuk.

Konkrétan mire gyűjtünk?

 • 15 pár 0,5 kg-os súly (15 lej/pár)
 • 3 pár 1 kg-os súly (30 lej/pár)
 • 15 fitness szőnyeg (30 lej/darab)
 • 15 gumiszalag (50 lej/darab)
 • 15 swiss labda (35 lej/darab)
 • 30 jógatégla (30 lej/darab)
 • 3 bordásfal (1000 lej/darab)

A tárgyak összértéke: 5.940 lej

A Teréz Anya Központ tornaóráiról

Annak érdekében, hogy a tornaórák keretében megfeleljünk a testmozgás változatosságának igényéhez, színesebb gyakorlatokat, változatosabb mozgástípusokat, a test bizonyos részeinek megerősítésére speciális tornát szeretnénk ajánlani időseinknek.

A Kinaesthetics módszerével a következő területeket közelítjük meg:

 • a saját mozgás differenciált és tudatos felfogásának fejlesztése;
 • a saját motoros kompetencia fejlesztése, vagyis saját mozgás egészséges és rugalmas felhasználása a tevékenységeken;
 • az emberi tevékenységek differenciált elemzése a Kinaesthetics kísérleti perspektívája szempontjából;
 • a saját mozgás alkalmazásának fejlesztése a más emberekkel való kapcsolat során, így segítve a motoros kompetenciát és az önhatékonyságot.

Az új eszközök beszerzésével folytathatjuk a fizikai állapot fenntartása és javítása felé irányuló tevékenységeinket, és különféle új gyakorlatokat kínálhatunk nemcsak azon idősek számára, akik több mint 15 éve látogatják központunkat, hanem bárkinek, aki érdeklődik, és szívesen részt venne programjainkon.

A Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központunkról több infót megtudhatsz innen.

Ha szeretnél velünk közösen tenni a szépkorú társaink fizikai jóllétéért, akkor találkozzunk a Marosvásárhelyi Adományozói Körön!

Időpont: 2019. november 28., 18 óra
Helyszín: Köpeczi-Teleki Ház

Kapcsolattartó személy:
Kiss Gyöngyi
0741258194, 0742555241
[email protected]