Advent Erdőszentgyörgyön

Igazi “nagy családi” hangulatban töltöttük az erdőszentgyörgyi gyerekekkel és szüleikkel, valamint hozzátartozóikkal azt a decemberi meghitt együttlétet, melynek témájaként az „Adventre hangolódva” címet választottuk.

A családias légkört a jelenlevők készséges odaadása, lelkesedése, szeretetteljes magatartása tette varázslatossá. A gyerekek különösen örültek hozzátartozóik jelenlétének, és ez mindig így van, valahányszor hasonló szabású rendezvény megszervezésére kerül sor. Sorra csillantak fel a kis szemecskék, amikor egy-egy anyuka, apuka, nagyszülő, esetleg testvér jelent meg a Nappali Központunk ajtajában. Anyukám! Eljöttél! kiáltották. Újra egyértelművé vált számunkra, hogy mennyire fontos a csoportjainkban levő gyerekek számára szüleik bevonása életük ezen területébe is. Mekkora lelkesedést, örömet nyújt számukra, amikor a szülő nem csak mennyiségi, hanem minőségi időt tölt el velük ebben a rohanó világban. Milyen odaadóan vágnak, ragasztanak, barkácsolnak, amikor anyukájuk/apukájuk biztató szava buzdítja őket az eredményes, szép munkára.

Igyekeztünk tartalmas összejövetelt, változatos programokkal fűszerezve szervezni. Sor került mesélésre, közös éneklésre, barkácsolásra. Törekedtünk, hogy a jelenlevők közül mindenki számára találjunk kedvére való aktivitási-kibontakozási lehetőséget, mindezeket az advent köré fonva, hogy csapatunk apraja-nagyjának átadhassuk az advent valódi üzenetét.

A közös tevékenykedést, szülői lelkes aktivitást, szeretettel átitatott adventi munkálkodást felváltotta egy kis eszem-iszom, meleg teával és süteménnyel vendégeltük meg meghívottjainkat.

Hasonló élményekben volt részük a balavásári és hármasfalusi gyerekeknek és szüleinknek/hozzátartozóiknak is.

Az adventi együttlét megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatta. Köszönjük!