Adventi családi-nap Búzásbesenyőben

December 8-án vasárnap, az adventi gyertyák második lángja égett minden szerető család otthonában. A búzásbesenyői iskolában családi-napot szerveztünk, hogy még színesebbé tegyük az ünnepet.

A gyerekek izgatottan várták a bejáratnál a szülőket, hisz tudták, hogy most ők készültek a szülőknek meglepetéssel.

A közös köszöntés után, időt hagytunk a szülőknek az adventi hangulat megtapasztalására, miközben a nagyobb gyerekek külön teremben készültek a meglepetéssel, a kisebbek pedig szüleikkel az adventi hangulat megtapasztalásáról beszélgettek, a másokra való odafigyelésen dolgoztak.

Kellemesen besötétedett mire minden szülő helyet foglalt az iskolában berendezett „kávézóban”. Lassan a halk zene és gyertyafény mellett csak a tökéletesen szerepükbe olvadó „pincérek” szavait és az asztal mellett mosolygó szülők rendeléseit lehetett hallani, majd egy kellemesen morajló társalgást minden asztaltól.

A program végéhez közeledve, zsíros kenyér, sütemény, tea, kávé mellett kicsik nagyok együtt beszélgethetünk a készülődés, az ünnep, a szeretet fontosságáról és arról, hogy milyen jó is ez egy szerető családban élni.

Mindezek mellett sikerült együtt megtapasztalnunk a közös játék örömét, a készülés, odafigyelés jelentőségét, az advent és az ünnep fontosságát.

Köszönet ezért mindazoknak, akik segítettek ennek a szép délutánnak a megszervezésében, az egyházaknak, iskolának, gyerekeknek, és minden kedves besenyői családnak, akik részt vettek ezen az eseményen, idejüket, mosolyukat, jókedvüket nem sajnálva. Várjuk őket szeretettel legközelebb is!

(Nagy Henriette)