Adventi időszak Kovászna megyében

Színes program kínálattal készül az adventi időszakra a Gyulafehérvári Caritas Kovászna megyében.

Sepsiszentgyörgy

Advent a Bábszínházban – karitatív bábos foglalkozások

A Cimborák Bábszínház és a Gyulafehérvári Caritas Önkéntes Programja arra hívja a gyerekeket és szüleiket, hogy közös, interaktív bábozással és betlehem készítéssel tegyék szebbé a maguk és mások adventi készülődését és karácsonyát. A négy, egymást követő vasárnap során fokozatosan bontakozik ki a Jézus születésével koronázott csodálatos adventi történet és vele párhuzamosan készül el a látható, tapintható betlehem. Az utolsó vasárnapon a résztvevő gyermekekkel közösen látogatunk és ajándékozunk meg olyan személyeket, akiknek nehezen jut ajándék és figyelem, remélve, hogy a betlehemi kisded jászolából áradó fény beragyogja lelküket, szebbé téve ezáltal a karácsony szent ünnepét.

Helyszín: a Cimborák Bábszínház

Időpont:
• december 8, vasárnap 17:00 óra
• december 15, vasárnap 17:00 óra
• december 22, vasárnap 17:00 óra

A Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi Romák Társadalmi Integrációját Támogató Programja adventi foglalkozásokat tart az 5-8 osztályos őrkői gyerekeknek, aminek keretében a gyerekek énekeket tanulnak, december 17-én pedig lámpásokkal kántálni mennek az őrkői családokhoz.

December 18-án az őrkői Néri Szent Fülöp iskolával közösen, az 1-4 osztályos gyerek bevonásával, karácsonyfaállításra, karácsonyi díszek készítésre, Őrkői Angyalvárás karácsonyi műsorral egybekötött ünnepre kerül sor.

Kézdivásárhely és környéke

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata  december 5-én, csütörtökön 16–19 óráig Krampuszda játszóházat szervez kézdivásárhelyi Caritas iroda épületében. A résztvevőknek ügyességi próbákat kell kiállniuk, és ha sikerül, húzhatnak ajándékot a Mikulás zsákjából.

Vasárnaponként, ugyancsak a Caritas épületében 16–18 óra között Advent angyalai címmel kéz­műves-foglalkozás lesz kicsiknek és nagyoknak.

Ezen kívül Kézdivásárhely környékén több faluban és településen is szervez a Családsegítő Szolgált adventi kézműves foglalkozásokat időseknek és gyerekeknek.

Jelenleg zajlik  a „Cipősdoboznyi szeretet” akció keretében közel 6.000 karácsonyi csomag  kiosztása plébániákon,  illetve a Gyermekjogvédelem ellátottai,  őrkői iskola, árvaházak és óvodák gyermekei között.