Adventi ima és kézművesség Marosszentgyörgyön

Szép számban voltak jelen idén is a marosszentgyörgyi és csejdi gyerekek és a Vidám csoportba járó szépkorúak a december 13-i marosszentgyörgyi adventi együttléten. A helyi kultúrotthonban megszervezett ünnepi készülődésen sor került köszöntőkre, éneklésre és kézműves foglalkozásra is.

Első körben Korodi Orsolya és Szigyártó Adrienn, a Caritas munkatársai köszöntötték a kicsiket és a nagyokat, ezután Sófalvi Szabolcs polgármester úr fejezte ki az adventi hangulatra épülő érzelmeit, gondolatait.

Becsky Borbála pszichológus a Vidám csoport kívánságára vett részt az ünnepen, és arról beszélt, hogy Isten ma is szól az emberekhez – angyalok által. Karácsonykor felerősödhet az a hang, mely azt mondja: legyünk mi is angyalok, csináljunk olyant, amit máskor nem szoktunk. Az advent érdekessége és furcsasága, hogy arra vonz: tegyünk olyant egymással, amit amúgy nem szoktunk, mert ilyenkor még inkább ideje van ennek, mint máskor. De nemcsak ajándékozásra gondoljunk itt, hanem akár arra, hogy megöleljük egymást, egymás szemébe nézzünk, töltsünk időt egymással.  Akarjunk mi is angyalok lenni! Várjuk a Jézust! Ez az angyaliság, tisztaság, ártatlanság nekünk is adatik, mi is lehetünk! – hívta fel a figyelmet Borbála.

Székely Kinga a gyerekekhez szólt, és hangsúlyozta: Jézus bízott ránk egy feladatot: amíg ő jön, mint egy égő, mi is világítsunk.

  • Nappal szoktunk-e világítani?
  • Neeeem!
  • Akkor mikor szoktunk világítani?
  • Este!
  • Amikor sötét van, igaz? Jézus azt bízta ránk, hogy ahol sötét van, ott gyújtsuk meg a lámpáinkat, s mi ott világítsunk.

A rendezvényen résztvevők egy fényképvetítés által visszatekintést nyerhettek az elmúlt év megörökített, boldog perceire a marosszentgyörgyi csoportokba járók tevékenységéből.

Szántó Edit és Székely Kinga egy-egy éneket tanított a résztvevőknek, ezután következhetett a kézműves mulatság, mely során képeslapot, gyertyát és hópelyhet készíthettek a gyerekek papírból. Az együttlétet egy közös ima és ének zárta.

A rendezvényen készült további fényképeket itt lehet megtekinteni.

(Márton Kinga Izabella)