Adventi jótékonysági kiállítás volt Csíkszeredában

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából adventi kézműves kiállítás volt 2016. december 5-én, hétfőn a csíkszeredai megyeháza oszlopterében. A 11. alkalommal megszervezett kiállítást a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság a Gyulafehérvári Caritas-al valamint a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetével partnerségben szervezte meg, ahol 27 szervezet és közel 150 látogató vett részt.

A hétfő délelőtti, igencsak hűvös napon Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke nyitotta meg a rendezvényt és köszöntötte a látogatókat. Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője a szervezők nevében köszönte meg mindazok munkáját, akik szervezőként dolgoztak vagy fogyatékkal élőként termékeket készítettek azért, hogy a kiállítás megvalósuljon. Demeter Zsuzsa, a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal Élőket Támogató Szolgálatának koordinátora elmondta, ez egy jó alkalom arra, hogy együtt legyünk, és ilyenkor megmutathatjuk mindazt, ami a mindennapok során talán rejtve marad. 

A Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal Élőket Támogató Szolgálata idén két szinten is jelen volt a kiállításon, a Szent Ágoston Nappali Foglalkoztatóközpont fiataljainak és a fiatalok szüleinek kézműves termékeivel színesítették a rendezvény palettáját.

A Fogyatékkal Élőket Támogató Szolgálat munkatársai, a Csíki Anyák Egyesülete, a Dánfalvi Cserkészek és egyik ellátottunk édesanyjának kézműves termékeikkel és a látogatók adományaiból befolyt összeget Denk Robika, halmozottan sérült kisfiú megsegítésére ajánlották fel. Denk Robika egy 12 éves halmozottan sérülten született fiú, akinek állapota három hete válságosra fordult. Otthoni ápolásának biztosításához egy speciális nyálkaelszívó készülékre van szüksége, ennek beszerzéséhez fogtunk össze. Az összegyűlt adományt, 992 lejt már át is adtuk az adományozók jókívánságaival együtt. 

Köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével, munkájával és adományaival hozzájárult a rendezvény sikerességéhez és felismerték a fogyatékkal élők (és hozzátartozóik) által készített termékek mögött álló hatalmas igyekezetet, szeretetet!

(Pápay Kamilla)