Adventi Kézműves Vásár

A hideg ellenére lélek melengető szeretet, hívogató énekszó, vásári forgatag töltötte be a megyeháza előtti teret december 3-án, Csíkszeredában.

A Gyulafehérvári Caritas, Fogyatékkal élőket Támogató Szolgálata, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, valamint a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete idén is megszervezte a fogyatékkal élők Adventi Kézműves Vásárát.

A vásáron huszonhárom, Hargita megyei, fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezet vett részt és kínálta eladásra a szebbnél szebb kézműves termékeit.

A fogyatékkal élők és segítőik, saját készítésű adventi koszorúkat, képeslapokat, kopogtatókat, nemezből, fából, gipszből készült ajándék és dekorációs tárgyakat hoztak magukkal a vásárba.

A vásár karácsonyi hangulatát a zenés, verses előadások is fokozták. Verset mondott Molnár Anna, énekelt: Győrffy Erzsébet, Holló Piroska, valamint a Sapientia egyetem kórusa, de megcsodálhattuk a Sunshine elnevezésű, mandolin zenekar eőadását is.

„Tartsd a kezed” szólt a felhívás a vásár plakátján, de akár úgy is szólhatott volna, hogy „Fordulj felénk!”, „Nyisd meg szíved!”, mert ezen a vásáron a fogyatékkal élők és a nyitott szívű vásárba látógatók kölcsönösen megajándékozták egymást. A vásárba látogatók sok szeretetet, mosolyt, kedvességet kaptak, a fogyatékkal élők pedig megbecsülést, azt a felemelő érzést, hogy az általuk előállított tárgy értékes, figyelemre méltó.

Elmondhatjuk, hogy a vásár idén is elérte a célját, hiszen évről évre azt az üzenetet igyekszünk közvetíteni, hogy a fogyatékkál élők nem pusztán a sajnálat célpontjai, hanem értékes tagjai tudnak lenni életünknek.

A rendezvényt Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, valamint a Hargita Megyei Tanács is támogatta, ezúton is köszönjük támogatásukat.