Adventi Szeretetmorzsa Csíkszeredában

Civil összefogásból 2o15-ben is létrejött az Adventi Szeretetmorzsa Csíkszeredában. December 18-án 13 civil szervezet vonult ki a város karácsonyfájához, hogy meleg teával, zsíroskenyérrel és karácsonyi zenével varázsoljanak karácsonyi hangulatot a városlakók szívébe. A terv  bevált, hiszen az eseményre évről évre egyre többen látogatnak ki, a járókelők megállnak , elidőznek egy kicsit, és egy tea mellett elbeszélgetnek egymással.

Az idei rendezvényen Dánél Sándor köszöntötte a résztvevőket, majd a Sunshine együttes, valamint a cserkészek kórusa nyújtott ünnepi zenei élményt. Az előző évhez hasonlóan mindenki vihetett haza a betlehemi békeláng fényéből, és sokan gazdagodtak egy gipszből készült ajándék Jézuskával is.

Az Adventi Szeretetmorzsa szervezésében a következő szervezetek és közösségek vettek részt: Szent Tamás Alapítvány, Gyulafehérvári Caritas, Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csíki Anyák Egyesülete, Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete, Csibész Alapítvány, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Fokoláre mozgalom, Csíki Apák, Anyák és apróságok Krisztusi közössége, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Szent György Lovagrend, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és a Hargita Megyei Vöröskereszt.