Adventi vásár Csíkszeredában

A Gyulafehérvári Caritas Tanácsadó Iroda Fogyatékkal Élőknek adventi vásárt szervez december 3-án, hétfőn 11-17 óra között a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósággal és a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületével közösen

A Hargita Megye Tanácsa épületének árkádok alatti részén a fogyatékkal élők kínálják eladásra saját készítésű portékájukat, a kézzel készített karácsonyi ajándéktárgyakat és dekorációs kiegészítőket.

Az időpont választás nem véletlen, hiszen 1992 óta ez a nap a Fogyatékkal Élők Világnapja, amikor világszerte felhívják a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá vált emberek problémáira.

A vásár kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a megye különböző pontjairól érkező, fogyatékkal élő alkotók találkozzanak a vásárlókkal és bemutassák termékeiket, amelyek elkészítése számukra – szakember kíséretében is – több napot vesz igénybe. De a kitartó munka, odafigyelés, remekművekké varázsolja át a tárgyakat, melyek eszmei értékekké alakulnak át a vásárlók által.

Erre az ünnepi hangulatú vásárra várják nagy szeretettel a szervezők a csíkszeredaiakat!