Ajándékozó gyerekek

 

Galambodra látogattak a Gyulafehérvári Caritas székelykövesdi nappali foglalkoztatóközpontjába járó általános iskolás gyerekek. Mikulási ajándékokat vittek a Galambodi Egyesület délutáni központját látogató kisiskolás pajtásaiknak, akiket az előző évek közös táboraiból ismertek.

Édességgel és játékokkal ajándékozták meg őket. Olyan egészséges finomságokkal, amelyeket négy, és olyan játékokkal, amelyeket hat piros ponttal érdemeltek ki. Tanítóik arra buzdították őket: gyűjtsék össze az ínyencségek és játékok egy részét, amelyekkel Mikulás-járás idején sok gyereknek szerezhetnek majd örömet, miközben maguk is átélhetik az adakozás jóleső érzését. Tordai Csilla és Kovács István, a gyerekek nevelői, tanszerekkel és társasjátékokkal egészítették ki a kicsik ajándékaikat, így december 6-án egy nagy láda adománnyal indultak Galambodra.

A találkozást a kövesdi gyerekek rövid koncertje tette ünnepélyessé, amelynek során a kisiskolások karácsonyi dalokat énekeltek. Ezt követően a galambodi gyerekek különféle kézműves foglalkozásokra hívták vendégeiket, ahol karácsonyfadíszeket készítettek. A közös munka után pizzát és gyümölcslét ebédeltek, majd átadták egymásnak ajándékaikat: a kövesdi gyerekek az előkészített ládikót, a galambodi gyerekek pedig olyan díszeket, amelyeket saját kezűleg készítettek a rendelkezésükre álló anyagokból a tavalyi karácsonyi vásárra. A gyerekek egyik pedagógusa elmondta: meg szerették volna mutatni, hogy mindig lehet meglévő anyagokból új tárgyakat alkotni, és a galambodi karácsonyi vásárnak olyan sikere volt, hogy 800 lejes nyereséggel zárták az eseményt.

Ezt követően a vendégek megtekintették a nappali foglalkoztatóközpont szomszédságában lévő Galambodi Általános Iskolát, a gyerekek pedig szeleburdi fotózkodásba kezdtek az udvaron. Kirándulás, éneklés, vendégeskedés, alkotás, játék, ajándékozás és számos belső élmény töltötte ki a gyerekek napját, színezte ki álmát.

Köszönjük a Galambodi Egyesület pedagógusainak a szívélyes fogadtatást!

Orbán Júlia