Alcsíki Idősek IV. Találkozója

Október 22-én közel 160 idős személy ünnepelt Csíkszentmártonban

Az idős embereket tisztelnünk kell. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy értékeljük őket. Ezen gondolatokkal a Gyulafehérvári Caritas otthoni gondozói szolgálatának alcsíki munkatársai megszervezték az Alcsíki Idősek Találkozóját október 22-én. Ebben az évben a csíkszentmártoni kultúrotthon adott helyet az ünnepségnek. A résztvevők olyan idős személyek voltak, akik valamilyen szinten otthoni gondozásban részesülnek. A környező falvakból (Csíkszentgyörgy, Csíkszentmárton, Csíkkozmás, Lázárfalva, Csíkszentsimon, Csatószeg, Csíkszentimre, Csíkszentkirály), valamint Csíkszeredából és Csíkpálfalváról összesen 158 idős személy jelent meg. A résztvevőket autóbusz szállította a helyszínre, ahol gazdagon terített asztal fogadta.
 
Az egybegyűlteket a csíkszentmártoni fúvos zenekar köszöntötte, majd Vakaria Béla helybéli plébános ünnepi beszédével méltatta az időseket. Ezt követően a csíkszentgyörgyi Góbék, nevezetesen Vitos Imre és Fehér Zoltán előadásukkal csaltak mosolyt az egybegyűltek arcára. A csíkszentkirályi Vadrózsa néptánc együttes táncot mutatott be, majd a csíkszentsimoni Karda Klára a saját szerzeményű versét elszavalva tette szebbé az ünnepséget.
A találkozó lehetőséget nyújtott, hogy rég nem látott barátok és barátnők találkozzanak. Felejthetetlen élményekkel gazdagodva távoztak, annak a reményében, hogy jövőre újból találkoznak.
Olyan fokozott volt a hangulat, hogy még táncra is kelt több idősödő is. Hangos volt a terem a népdaltól, nótától. Szeretet és béke honolt az egész találkozó alatt. Nem volt helye a fájdalomnak, könnynek. Valódi felejthetetlen ünnep volt mindenki számára. Köszönjük ezt a felejthetetlen napot! – Nedelka Márta nyugalmazott tanítónő, Lázárfalva.
 
Köszönet mindazoknak, akik segítettek abban, hogy létrejöjjön, és felejthetetlenné varázsoljuk 158 idős ember délutánját. Különös köszönet illeti az előadókat, akik színvonalas műsort nyújtottak, munkatársaink önkéntes, odaadó munkáját, valamint támogatóink segítségét (Csekefalvi Közbirtokosság, Csíkpálfalvi Közbirtokosság, Csíkszentgyörgyi Közbirtokosság, Csíkbánfalvi Közbirtokosság, Csíkszentmártoni Polgármesteri Hivatal, Csíkszentkirályi Polgármesteri Hivatal, Decean Kft, Harmopan Rt., Nagymama Kürtőskalács, A.F. Abraham – Csatószeg, Apemin Tuşnad Rt, Deviza). (Horváth Katalin)