Alcsíki idősek találkozója

A Caritas otthoni gondozói szolgálata idén is megszervezte az Alcsíki Idősek Találkozóját

A Gyulafehérvári Caritas otthoni beteggondozó szolgálata idén is sokak örömére megszervezte az Alcsíki Idősek Találkozóját. A csatószegi kultúrotthon adott helyet az ünnepségnek november 20-án.
A meghívottak többsége gondozottak, illetve azok hozzátartozói voltak, a környező falvakból (Csíkszentgyörgy, Csíkszentmárton, Csíkkozmás, Lázárfalca, Csíkszentsimon, Csatószeg) összesen 110 idős személy jelent meg. A résztvevőket autóbusz szállította a helyszínre, ahol gazdagon terített asztal fogadta őket.
Az egybegyűlteket Biró Katalin, a családsegítő szolgálat munkatársa köszöntötte, majd meghívottaink, Szőcs Károly helybéli plébános, valamint Csató Gábor alpolgármester ünnepi beszéddel méltatta az időseket az élet nehézségeiről és szépségeiről. Ezt követően a Csíkszentgyörgyi Góbék néven ismert két fiatal, Vitos Imre és Fehér Zoltán előadásukkal csaltak mosolyt az egybegyűltek arcára. A Kankalin csatószegi együttes néptáncot mutatott be, majd Geréd Nikoletta és Richard verssel köszöntötte az időseket. A csíkszentmártoni idősek erre az alkalomra külön dalcsokorral készültek, amellyel társaikat köszöntötték.
Az otthoni beteggondozó munkatársai az időseket egy-egy könyvvel és emléklappal ajándékozták meg.
Az idősek felejthetetlen élményekkel gazdagodva távoztak az ünnepségről, annak a reményében, hogy jövőre újból találkoznak.
Köszönet az otthoni beteggondozó szolgálat munkatársainak odaadó munkájáért, valamint támogatóinknak: Prima pékség, Csíkszereda; Nagymama Kürtőskalács, Csatószeg; Inoxline Rt., Csatószeg; Darvas János; bánkfalvi közbirtokosság; csíkszentgyörgyi közbirtokosság; csíkkozmási polgármesteri hivatal; csíkszentsimoni polgármesteri hivatal; Gyulafehérvári Caritas Otthoni Beteggondozó Szolgálat. (Horváth Katalin)