„Amikor finom órákat tartunk…”

Felzárkóztató programok hátrányos helyzetű gyerekeknek Szakadáton

Andi, Áron, Árpika, Bandika, Dávid, Edi, Eli, Kati, Kinga, Lacika, Mária, Norbi, Nusika, Orsi, Roli, Timi és Zozó – 17 másodikos és negyedikes kisdiák vett részt hetente az Alsó-Szakadáti Általános Iskolában ebben a tanévben is megszervezett felzárkóztató-csoportépítő foglalkozásokon.

A minden hétfőn 12 és 15 óra között zajló, a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata által tervezett és egy önkéntes segítségével is megvalósított délutáni oktatás ezúttal is elsősorban az alaptantárgyakból elért tanulmányi eredmények javítását célozta meg.

A csoportfolyamat további, szem előtt tartott célkitűzései között szerepelt a tanulás iránti érdeklődés felkeltése, a gyerekekkel szemben támasztott követelmények csökkentése, a gyerekek önbizalmának fejlesztése az így biztosított sikerélmények révén. A tanulás közben és mellett néha jutott idő az önfeledt játékra is a sok számjegy meg betű között (például a tematikus napjainkon, a farsangi ünnepségen, valamint az Iskola másképp-héten megtartott családi napon), szendvics azonban mindig került az asztalra Néma Zoltán, az ELDI Pékség és a Dósa Hentesüzlet támogatásának köszönhetően.

A Családsegítő Szolgálat további partnerei voltak Borbély Gyöngyi önkéntesünk, Angi Noémi és Kiss Enikő tanító nénik, illetve Szováta önkormányzata. A gyerekek pedig máris készülődhetnek a nyári programjainkra, 2012-ben is várja ugyanis a szovátaiakat, szakadátiakat is a Kincskeresők Tábora, a tinitábor, majd a karaván is. (Szabó Attila)