Amikor megáll az idő

Varrónőből cigányasszony, tanítónőből szentjánosbogár, könyvelőnőből bohóc – ilyen jellegű átlényegüléseknek lehettünk tanúi február 10-én a székelyudvarhelyi nappali mozgásfejlesztő kompetenciaközpont farsangi mulatságán

Az immár hagyományossá vált farsangi bál ötletét nagy lelkesedés fogadta, időseink határtalan lelkesedéssel készülődtek az ünnepre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a 37 résztvevő majdnem kivétel nélkül felöltötte a farsangi jelmezt.
Volt kétmankós menyasszony, szigorú erkölcsű apáca, de volt csoportos jelmezes produkció is, amely egy bravúros kán-kán tánccal vívta ki mindannyiunk elismerését.
A bohóc mutatványában nyomokban fellelhetőek voltak a kinesztetika elemei, nemkülönben a menyasszonyi táncban, ahol mankókat mellőzve ropta az “ifjú pár”. A cowboy is megérkezett a mexikói poros útról, igaz ló nélkül, de virtuózan forgatva pisztolyát. Caritasos Mikulás is tiszteletét tette, a “jó gyerekeknek” cukorkát osztogatva puttonyából. A Magányos Szerelők Kft is képviseltette magát.
A jelmezek méltatásából mindenki kivette a részét, leadva voksát, így talált gazdára egy torta, pizza, illetve egy csokor virág. Jókedvben, finom süteményekben sem volt hiány.
A bál licites zsibvásárral zárult, gazdára találtak olyan otthonaikból száműzött tárgyak, mint a 70-es, 80-as éveket idéző sótartó, ugyanezt a kort idéző zsorzsett pulóver, “üvegszálas-selyem” harisnya, lámpa nélküli lámpaernyő, multifunkciós drótmosó és társaik.   
Egy ilyen mulatság nemcsak a kikapcsolódásra, de a csoportkohézió szempontjából is konstruktív jelleggel bír. (Vass Melinda és Sándor Kinga)