Anyák napja a Caritasnál

A Caritas délutáni foglalkoztató központjaiban a gyerekek és tanítók egyaránt nagy örömmel készültek e szép és kedves ünnepünkre – az Anyák Napjára – 2021-ben is.

Van ebben a napban valami megfoghatatlan csoda, valami, ami nagyon gyöngéd és törékeny, ugyanakkor végtelenül erős és állandó. Valami tisztán szép, ami örökre szól. Igazi értéke abban áll, hogy nem feltételekhez kötött, hiszen a szívünkben született és oda bevésődött. A végtelen anyai szeretet, amit Édesanya gyermeke iránt érez, a kötelék, ami kettejük között kialakul, ugyanakkor a tavasz várva várt megjelenése, a sok madárdal, virágillat, zöld fű – mind hozzájárul ezen ünnepnapunk varázslatos jellegéhez.

A központokban a gyerekek sokat készülődtek, verseket tanultak, kézimunkáztak, festettek, alkottak, hogy szép és egyedi ajándékokkal lephessék meg Édesanyjukat. Nagyon fontos, hogy segítsük és biztassuk a gyerekeket érzelmeik megélésére és kifejezésére, hogy megtapasztalják az ajándékozás örömét – amikor ők adhatnak, ők fejezhetik ki hálájukat. Öröm volt látni a sok kis szorgos kezet és lelkes, mosolygós arcocskát, a lázas készülődés közepette.

És bár szeretteinket az év minden napján értékelnünk kell, jó, hogy van egy kedves nap, mikor leállhatunk egy pillanatra, megfoghatjuk Édesanyánk kezét, vagy Rá gondolhatunk és megköszönhetjük jóságát, végtelen, kitartó szeretetét.

Hodor Délia